Teatre Principal

FESTA MAJOR 2020

Veure tota la programació
Programació > Temporada març-juny 2013 > Teatre

A PALABRAS NECIAS, POEMA. LECTURA DRAMATITZADA D'ESPRIU, BROSSA,MONZÓ,....Entrada lliure


10/05/2013 21:00 h
 


Preus: gratuït

Lloc: Teatre Principal

Si fa uns anys, en Benet i Jornet hagués escrit una telenovel•la on el personatge principal, un reconegut promotor immobiliari, passés en molt poc temps de la riquesa a la pobresa , es veiés immers en una trama de corruptel•les on polítics, aristòcrates i altres animals nocturns es trobessin implicats... ens haguéssim enganxat al televisor cada migdia i haguéssim dit allò de “Ostres, com es passa, en Benet i Jornet!”

Però la realitat, sempre, sempre, sempre, supera la ficció. És sabut que els temps canvien, però molts no haguéssim imaginat mai que ho farien d’aquesta manera. Tampoc volem caure en allò de tot temps passat va ser millor. Al capdavall aquest és el temps que ens ha tocat viure i és el nostre. En les nostres mans rau el que pot acabar essent aquest moment. És  un moment per fer-nos responsables de les nostres petites coses, d’allò que sí podem canviar en el nostre dia a dia: com parlem, amb qui parlem, de què parlem. Fer-nos amos, de nou, del poder de la paraula quotidiana.

Perquè com diu Toni Gomila a la seva obra “Acorar”: ”Ses paraules diuen qui som, com vivim, què valoram i què menyspream. I si amb una debilitat covarda descuidam es mots,  quan moren es mots moren es conceptes. I llavors sa vida seguirà silvestre i anònima, o morirà. Com moren es pobles si moren ses paraules. És sa paraula s'ànima d'un poble...”

Els textos, sobretot poesia, són de Salvador Espriu, Miquel Angel Riera, Joan Brossa, George Sand, Quim Monzó, Joan Maragall, Pere Quart, Miquel Marí i Pol, Mikel Laboa, Vicent Andrés Estellés, Josep Pla

Per aquesta lectura s'ha comptat amb la participació d'actors professionals i amateurs de la ciutat: Anna Cabanes, Susanna García-Prieto, Carlos Lizalde, Lluís Olivé,Jordi Pérez i Jesús Soler. Direcció: Alex D. Capo.
 
Espai del Teatre: platea
Entrada Gratuïta. No cal inscripció

Durada: 60 min

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2020 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS