Teatre Principal

Temporada febrer - juny 2019

Veure tota la programació

Notícies

Torna el cicle Contrapunt

04/04/2018

Els concerts de música de proximitat es faran a l'Auditori Eduard Toldrà els dies 13 i 27 de maig.

 

El mes de maig torna a Vilanova i la Geltrú el cicle Contrapunt, de música de proximitat. És un cicle de música de petit format, en aquesta ocasió ubicat a l'escenari de l'Auditori Eduard Toldrà, interpretada per joves músics, i emmarcat en el programa de Suport a la Creació Singulart. 

Les dues propostes que es presenten són les guanyadores del Premi Noves Creacions Musicals 2017, organitzat per la Regidoria de Cultura. En un ambient distès i un espai proper, s'ofereix una aproximació diferent a la música.

 

 

- La primera sessió serà diumenge 13 de maig a les 20 h a l'Auditori Eduard Toldrà, amb Mireia i Marina Duo, que oferiran el concert Clara Schumann: la musa, amb obres de Robert Schumann, Clara Shumann i Johannes Brahms.

 

Clara Schumann, pianista i compositora, va ser la musa de dos dels grans de la història de la música: Robert Schumann i Johannes Brahms. L'amor que Robert sentia per Clara van donar al músic un impuls creatiu gairebé únic en la història de la música. Ell mateix deia que les obres per a piano sol no eren suficients per expressar el que sentia. Les obres del jove Brahms van encantar el gran Robert Schumann, fet que el va convertir en el seu pare musical. En les trobades d'ambdós compositors Brahms va conèixer a Clara, de qui s'enamorà i va mantenir el contacte fins al final de la seva vida. Mireia i Marina duo ens transporten al S.XIX en un concert on s'intercalen lieder (en música clàssica, cançó lírica breu amb la lletra d'un poema), amb el recitat de la correspondència entre els tres personatges.

 

Aquest concert inclou una activitat paral·lela per a fer amb infants a partir de 3 anys: el mateix diumenge 13 de maig, a les 18 h a l'Auditori, es farà Els petons de la Clara i en Franz, a càrrec de Mireia i Marina duo i David Puertas. Són 30 minuts de música amb la voluntat d'apropar-la als nens i gaudir-la en família, presentada i ideada per David Puertas. Un mini-concert on cantarem i escoltarem la música dels Schumann i Brahms interpretada per la soprano Mireia Tarragó i la pianista Marina Pelfort. L'aforament és limitat.

 

 

- La segona i darrera sessió del Cicle Contrapunt serà diumenge 27 de maig, també a les 20 h a l'Auditori, amb Pau Montané, que porta Percussió & Electrònica, amb obres de Javier Álvarez, Joao Pedro Oliveira, Christos Hatzis, Evan Chapman i Compagnie Kahlua. 

 

Percussió & Electrònica és un concert variat pel que fa a instrumentació i estils musicals, i que conté grans obres del repertori específic per aquest duet, així com obres de nova creació. 

És una proposta diferent i que rarament podem veure programada en sales de concert catalanes, però d'una enorme qualitat interpretativa i artística. Des de fa temps, Pau Montané treballa per poder apropar aquest repertori al públic general, així com per tenir l'oportunitat per explicar les seves característiques. La presentació i els comentaris durant el concert aniran a càrrec de Gilbert Bernadó.

 

Amb el patrocini de Caves Nadal i la col·laboració de 12 D.O.'s.

 

La venda d'entrades, que comença el 7 d'abril, es farà cada dissabte de 17 a 20 h a la taquilla del Teatre Principal, per Internet a www.auditoritoldra.cat, i des d'una hora abans de l'inici del concert a l'Auditori Eduard Toldrà. El preu és de 10 €, o de 5 € per als menors de 25 anys, mentre que el preu per a la proposta de petit concert familiar és de 3€.


Arxiu adjunt en PDF

Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2019 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS