Teatre Principal

Temporada febrer - juny 2019

Veure tota la programació

Notícies

El Dia Mundial del Circ, l'obra 'Bodas de sangre' i el 'Tots dansen' omplen els escenaris de la ciutat

13/04/2018

Cap de setmana de circ, de teatre, de dansa i d'art visual, amb propostes per a tots els gustos.

 

Les arts escèniques prenen el protagonisme aquesta setmana a la ciutat. Dijous 12 i divendres 13 torna el Tots Dansen, un projecte pedagògic amb el Mercat de les Flors i la Xarxa Transversal per apropar la dansa als joves de secundària. 

Professors d'educació física i d'arts escèniques, conjuntament amb uns 160 alumnes de 1r de Batxillerat de l'IES Manuel de Cabanyes i de 1r de Batxillerat artístic de l'IES Dolors Mallafrè estan gairebé mig any treballant en aquest projecte, on el més rellevant no és el resultat final de l'espectacle sinó tot el seu procés de creació, que apropa el llenguatge corporal i introdueix la dansa contemporània als joves.

El projecte s'articula mitjançant la formació al professorat, enguany a càrrec de la coreògrafa Inés Boza i la ballarina-formadora Angie Mas.

El procés de creació coreogràfica que es comparteix entre alumnes i professors, amb la supervisió artística de la coreògrafa i de la formadora, dona com a resultat final un espectacle de dansa contemporània a l'escenari del Principal, que es podrà veure dividit en dues sessions, dijous i divendres a les 20 h al Teatre Principal.

L'obra s'emmarca en el programa de suport a la creació, SINGULART. Les entrades es poden comprar a www.elprincipal.cat o a la taquilla del Teatre una hora abans de cada espectacle.

 

I dissabte arriba al Principal, amb les entrades exhaurides, l'obra Bodas de sangre, de Federico García Lorca, amb Nora Navas i Clara Segura. Una obra que parla sobre els grans temes: la vida, la mort i l'amor, a partir de costums, tradicions i simbolisme. Es tracta d'aquelles forces majors i impulsos vitals que empenyen els personatges a la tragèdia.

Un producció de La Perla 29 amb la col·laboració del Festival Grec de BCN, dirigida per Oriol Brogi, i interpretada per Ivan Benet, Anna Castells, Nora Navas, Pau Roca, Clara Segura i Montse Vellvehí. Es plantegen el text de Lorca com un gran poema ple de ritme i de musicalitat, amb composicions musicals originals de Joan Garriga. Un seguit d'escenes, d'entrades i sortides on actors, actrius, personatges i músiques s'entrellacen per donar vida a la núvia, el nuvi, Leonardo, la mare… Tot amb aire andalús i tintat pel paisatge sec i blanc i per la sang que brolla.

 

També aquest dissabte 14, a les 18.30 h, es presenta la gran pintura mural de l'artista Lula Goce a la paret del CAP Jaume I, a la plaça de Soler i Carbonell. Una gran pintura que forma part del projecte Womart, una acció conjunta en 10 ciutats catalanes que pretén reivindicar la necessitat de reconèixer el talent femení en les arts visuals. Dissabte es podrà veure els resultats a tots els municipis membres del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals.

Tot seguit es farà un taller d'art mural, a càrrec de l'Organització Zero de Vilanova i la Geltrú, una associació juvenil que té per objectiu la difusió de la pràctica dels grafits. Es tracta d'un taller obert a totes les edats per realitzar un mural de manera col·lectiva. Els participants coneixeran el procés per crear una pintura mural, i n'aprendran les tècniques. El projecte Womart vol donar suport a la creació artística en clau femenina, posar en valor el patrimoni de la ciutat, permetre que tots els ciutadans i ciutadanes puguin gaudir d'aquest art, i alhora crear un diàleg visual amb el visitant.

 

Dia Mundial del Circ

I el cap de setmana se celebra a la ciutat la 5a edició del Dia Mundial del Circ. Dissabte 14, com en els darrers anys, l'escola de circ Saltimbanqui organitza una programació de companyies de circ en places de la ciutat, concretament a la plaça de les Neus i a la plaça de la Vila.

El Dia Mundial del Circ ja s'ha convertit en una festa popular inclosa en el calendari festiu de Vilanova i la Geltrú, uns dies per a la màgia del circ, per compartir i gaudir dels nostres carrers envoltats de circ. La celebració compta amb milers de visitants i públic, desenes de companyies i artistes de circ, que han passat pel Dia Mundial del Circ aportant vida, somriures, reivindicació, festa i cultura a la nostra ciutat. Una jornada que també serveix per reivindicar el reconeixement i el suport a l'activitat circense catalana, ja que el circ mereix estar a la mateixa alçada que les altres arts escèniques. 

 

Així, aquest dissabte 14 d'abril, a les 11 h a la plaça de la Vila es podrà veure l'espectacle "Upside Down & Inside Out", de la companyia Akro Kraks.

A les 12 h a la plaça de les Neus, l'Escola de circ Saltimbanqui presenta "Hotel Saltimbanqui", un espectacle dels alumnes de 1r i 2n de la formació professional de l'Escola, multidisciplinar i per a tots els públics: acrobàcia, trapezi, malabars, teles, equilibris acrobàtics... amb molt d'humor i música.

A les 13 h a la plaça de la Vila podreu veure el Pekenio Náhuel amb "Malabareando Carcajadas".

A les 17 h a la plaça de les Neus, la companyia Balusca porta "Rar", work in progress.

A les 18 h a la plaça de la Vila, "Musirka La Suite", de la companyia Éki-Li-Kuà.

Finalment, a les 20 h a la plaça de l es Neus es farà un combinat de circ especial per al Dia Mundial del Circ 2018, amb diversos espectacles de Pekenio Nàhuel, Jordi Solanell, Lola Galeote, la companyia Du'k'to, i Alba Comella.

 

I diumenge 15 d'abril el circ es trasllada al Teatre Principal, on a les 6 de la tarda es podrà veure l'obra "Mur", de (CIA)3, una obra que esfondra barreres. Un espectacle visual, poètic i integrador que empra l'arquitectura efímera per reflexionar sobre les limitacions, físiques i mentals. Amb els artistes del Circ Vermut, el Circ Bombeta i Alberto Munilla. Una performance circense, amb ritmes del sud en directe amb Ramón Giménez "El Brujo", i molt d'humor, dirigida per Nacho Flores. 

Quelcom es trenca i s'enfondra un mur fet a base de cubs. D'entre les seves restes, apareixen dotze persones que proven infinitud de formes per reconstruir un nou món. Malgrat la inestabilitat dels cubs i els fracassos a què s'enfronten, els personatges s'esforcen per assolir el seu objectiu, treballant de forma col·lectiva i amb un lema que els impulsa a seguir endavant: "Si caminem sols, anem més de pressa; si caminem junts, arribem més lluny". Podran lidiar amb les seves diferències per assolir l'anhelada harmonia?

 

Les entrades per a aquest espectacle per a tots els públics es poden comprar a www.elprincipal.cat o a la taquilla del Teatre una hora abans de l'espectacle. 


Arxiu adjunt en PDF


Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2019 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS