Teatre Principal

Temporada setembre 2018 - gener 2019

Veure tota la programació

Notícies

Torna el cicle Contrapunt

08/05/2018

CICLE CONTRAPUNT. Música de proximitat. Dies 13 i 27 de maig de 2018.

El passat octubre del 2017 ja es va iniciar aquest cicle de música de petit format i de proximitat interpretada per joves músics.

Aquest mes de maig es presenten dos nous concerts. El dia 13 de maig, amb Mireia i Marina Duo i el dia 27 de maig, amb Pau Montané.
 
 
Contrapunt és un cicle de música, emmarcat en el programa de suport a la creació Singulart de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’Auditori Eduard Toldrà. Les dues propostes que es presenten són les guanyadores del Premi Noves Creacions Musicals 2017, que va tenir lloc a l’Auditori Eduard Toldrà el passat 6 de maig de 2017.

En un espai proper es vol oferir una aproximació diferent i singular a la música interpretada per joves músics. Si els concerts d’octubre va tenir lloc a la Sala de les Columnes del Centre d’Art Contemporani La Sala, en aquest cas, els concerts es realitzaran a l’Auditori Eduard Toldrà i en el cas concret de Mireia i Marina Duo el públic se situarà dalt de l’escenari per a poder tenir una visió molt més propera del concert.
 

DIUMENGE 13 DE MAIG A LES 20H 
CLARA SCHUMANN: LA MUSA. MIREIA I MARINA DUO.

La primera sessió serà diumenge 13 de maig a les 20h a l'Auditori Eduard Toldrà, amb Mireia i Marina Duo, que oferiran el concert "Clara Schumann: la musa", amb obres de Robert Schumann, Clara Shumann i Johannes Brahms.

Clara Schumann, pianista i compositora, va ser la musa de dos dels grans de la història de la música: Robert Schumann i Johannes Brahms. L'amor que Robert sentia per Clara van donar al músic un impuls creatiu gairebé únic en la història de la música. Ell mateix deia que les obres per a piano sol no eren suficients per expressar el que sentia. Les obres del jove Brahms van encantar el gran Robert Schumann, fet que el va convertir en el seu pare musical. En les trobades d'ambdós compositors Brahms va conèixer a Clara, de qui s'enamorà i va mantenir el contacte fins al final de la seva vida. Mireia i Marina duo ens transporten al S.XIX en un concert on s'intercalen lieder (en música clàssica, cançó lírica breu amb la lletra d'un poema), amb el recitat de la correspondència entre els tres personatges.
 
 

DIUMENGE 13 DE MAIG A LES 18H 
ACTIVITAT PARAL·LELA PER A INFANTS
ELS PETONS DE LA CLARA I EN FRANZ. MIREIA I MARINA DUO

Aquest concert inclou una activitat paral·lela per a fer amb infants a partir de 3 anys: el mateix diumenge 13 de maig, a les 18 h a l'Auditori, es farà "Els petons de la Clara i en Franz", a càrrec de Mireia i Marina duo i conduïda pel periodista musical David Puertas. Són 30 minuts de música amb la voluntat d'apropar-la als nens i gaudir-la en família, presentada i ideada per David Puertas. Un mini-concert on cantarem i escoltarem la música dels Schumann i Brahms interpretada per la soprano Mireia Tarragó i la pianista Marina Pelfort. L'aforament és limitat.
 
 
La propera sessió serà el DIUMENGE 27 DE MAIG, A LES 20H, amb PAU MONTANÉ i la seva proposta PERCUSSIÓ & ELECTRÒNICA 


El cicle compta amb el patrocini de Caves Nadal i la col·laboració de 12 D.O.'s.
 
 
Venda d’entrades:
 
Les entrades es poden adquirir a taquilles del Teatre Principal els dissabtes de 17h a 20h, al web del l’Auditori www.auditoritoldra.cat i una hora abans de l’inici del concert al mateix Auditori.
  
El preu és de 10 €, o de 5 € per als menors de 25 anys, mentre que el preu per a la proposta de petit concert familiar és de 3€.
 
 Arxiu adjunt en PDF

Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/795/5/musica-classica/cicle-contrapunt:-mireia-i-marina-duo/
Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/808/3/familiar/cicle-contrapunt:-els-petons-de-la-clara-i-en-robert/

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2019 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS