Teatre Principal

Temporada febrer - juny 2019

Veure tota la programació

Notícies

LICEU A LA FRESCA. MANON LESCAUT

06/06/2018

L’AUDITORI EDUARD TOLDRÀ SURT AL CARRER AMB EL LICEU A LA FRESCA.
 
Torna l’òpera a l’estiu amb la retransmissió des del Gran Teatre del Liceu de  “Manon Lescaut” de Puccini.

És el segon any que la Regidoria de de cultura a través de l’Auditori Eduard Toldrà participa en el projecte operístic Liceu a la Fresca, que té per objectiu difondre la música i l’òpera al major nombre de ciutadans ampliant així la cultura operística. 

El dissabte 16 de juny a les 22h a la plaça de les Neus tindrà lloc la retransmissió de l’òpera de Puccini “Manon Lescaut” en directe des del Gran Teatre del Liceu. Estrenada a Torí el 1893, Manon Lescaut va ser el primer gran èxit de Giacomo Puccini (1858-1924), un dels compositors més rellevants de la generació del conegut com a verisme, en què preval l’emoció i la versemblança de les emocions en l’òpera, superats ja els postulats del bel canto i del romanticisme. Inspirada en la novel·la Histoire du chevalier Des Grieux et de Manon Lescaut de l’abbé Prévost, publicada a França el 1731, l’òpera pucciniana és la tercera de les adaptacions sobre aquest relat divuitesc, després de les d’Auber i Massenet. Al llarg dels quatre actes que la integren, Manon Lescaut narra l’ascensió i la caiguda de la jove Manon, adolescent amant de la mundanitat i dels plaers ràpids i fàcils, tot i l’amor sincer que la uneix a Des Grieux.
Aquest és un jove burgès que acompanya Manon fins a veure-la morir «sola, perduda, abandonada» al desert de Louisiana, on és condemnada acusada d’exercir la prostitució. La tercera òpera de Puccini consolida l’estil que caracteritzaria a partir d’aleshores la seva obra, veritable apoteosi del melodrama. 
01/02/1893: estrena absoluta al Teatro Regio de Torí
05/04/1896: estrena a Barcelona, al Gran Teatre del Liceu
08/01/2007: última representació al Liceu
Total de representacions al Liceu: 60

La retransmissió es podrà es podrà veure a través d’una pantalla que s’instal·larà a la plaça de les Neus i  el públic disposarà de cadires per seguir  l’espectacle. Es tracta d’un acte gratuït i obert a tothom. 


Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2019 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS