Teatre Principal

Veure tota la programació
Programació > Temporada octubre 2013-gener 2014 > Teatre

SILENCIS

TRACART. Aula d'activitats teatrals


28/09/2013 21:00 h
EXHAURIDES!
 


Preus: 3,00 €

Lloc: Teatre Principal

ESPECTACLE FORA DE TEMPORADA

SILENCIS, DE TRACART, ES REPRESENTARÀ DE NOU AL PRINCIPAL DESPRÉS D’HAVER ESTAT EL PRIMER PREMI DELS PREMIOS BUERO DE TEATRO JOVEN (AL TEATRO VALLE INCLÁN - CENTRO DRAMÀTICO NACIONAL, DE MADRID).

L’obra SILENCIS, un muntatge de creació sobre la guerra civil, guanya el 1er premi de la X Edició dels Premios Buero de Teatro Joven.

L’obra “Silencis”, interpretada pels alumnes de 16 a 18 anys de Aula d’activitats teatrals TRACART de Vilanova i la Geltrú, que es va representar al Teatre Principal el passat 1 de juliol de 2012, va ser guardonada el passat mes de maig amb el primer premi autonòmic en la categoria no escolar dels Premios Buero de Teatro Joven. 

En reconeixement al guardó rebut i a la feina feta per aquesta escola durant aquests 10 anys de trajectòria, l’obra es representarà de nou al Teatre Principal el proper 28 de setembre, a les 21h. Es podran adquirir entrades a partir del dia 22 de setembre.

Els guanyadors de cada autonomia van participar al certamen nacional i “Silencis” va guanyar el primer premi nacional en la categoria no escolar. L’obra va ser seleccionada entre una trentena de propostes de les diferents autonomies en la categoria no escolar. El jurat està  format, entre d’altres,  per actors, directors i autors com Emma Suárez, Carlos Hipólito, Juan Echanove, Sílvia Marsó, Luís del Val, Emilio Gutiérrez Caba, Paloma Pedrero... entre molts altres.

Aquests premis creats en 2003 per la Fundació Coca-Cola Juan Manuel Sáinz de Vicuña, amb el suport del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, tenen com a objectiu impulsar el desenvolupament cultural i educatiu entre la joventut. 

“Silencis” és un projecte escènic de creació fruit del treball que venen desenvolupant els joves alumnes de l’aula d’activitats teatrals TRACART en la seva formació en interpretació, cant i dansa. Es tracta d’un muntatge que ens parla sobre les conseqüències dels conflictes bèl•lics, i més concretament sobre el truncament de les vides d’un grup de joves que veuen com les seves il•lusions i anhels, les seves expectatives de futur, es trenquen quan el conflicte esclata dins la comunitat en la que conviuen. La temàtica ens remet a un moment històric llunyà i alhora proper en el temps i en el territori, la guerra civil espanyola, i malgrat els interessos geopolítics i econòmics que sempre s’amaguen al darrera de les guerres, es centra en les emocions d’aquells i aquelles que en són sempre els principals protagonistes, la gent normal i corrent, les víctimes. L’objectiu del projecte és el de sensibilitzar als joves participants del projecte, al públic jove i als espectadors en general, sobre la necessitat de buscar la pau, en un exercici de investigació del nostre passat recent, només coneixent-lo podem evitar que es repeteixi, i quan les generacions que van viure’l en primera persona desapareixen, correm el risc de caure en l’oblit.

VENDA D'ENTRADES:
* INTERNET:
a partir del dia 13 de setembre a les 10h, a www.elprincipal.cat

* TAQUILLES DEL TEATRE:  
diumenge 22 de setembre de 11h a 13.30h i de 17h a 20h 
dissabte 28 de setembre de 17h a 20hDurada: 90 min

Més informació:
http://www.tracart.net/
http://www.fundacioncocacola.com/premiosbuero/inicio

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2020 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS