Teatre Principal

FESTA MAJOR 2020

Veure tota la programaciˇ

Notícies

Mareta Bufona estrenarÓ a l'Auditori Eduard ToldrÓ el seu segon disc

07/11/2019

 

El treball, enregistrat al mateix auditori, s'inclou dins el Programa de Suport a la Creació 'Singulart'.

 

Amb la presentació dissabte 16 de novembre del treball ‘L'Amic Mecànic (Bones Festes 2019)' de la banda vilanovina Mareta Bufona a l'Auditori Eduard Toldrà, s'inicia una nova etapa de suport i col·laboració de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de la ciutat amb els creadors locals. Mitjançant el programa Singulart, es pretén acompanyar els artistes de la ciutat en la materialització de les seves creacions posant al seu abast els equipaments culturals municipals.

 

La regidora de Cultura, Adelaida Moya ha destacat que aquest primer concert representa d'una forma àmplia la voluntat que hi ha darrera el projecte de suport a la creació local. “Per nosaltres és important que els creadors locals es puguin sentir seus els equipaments culturals de la ciutat. En el cas de Mareta Bufona els hem pogut oferir l'Auditori per gravar el seu disc, a més de comptar amb la presentació el dia 16 de novembre, és una col·laboració dins el programa de suport a la creació que volem que creixi amb exemples com aquests”.

 

Tal i com explica la regidora de Cultura, la banda vilanovina de Baix-a-Mar va utilitzar la infraestructura de l'auditori per fer realitat el seu darrer treball, que presentaran en concert dissabte vinent. Adelaida Moya ha posat l'accent en el fet que “Els equipaments públics han d'estar oberts als processos de creació del seu entorn més proper, a les seves propostes”. Quant a l'equipament també s'hi ha referit Marc Bala, un dels integrants de Mareta Bufona qui ha assenyalat que l'experiència ha estat molt positiva i els ha permès “gravar en un espai que proporciona altres sonoritats i reverberacions. Vam pensar que l'Auditori era un lloc ideal i va coincidir que des de l'Ajuntament també els va agradar que anéssim a enregistrar allà”. Marc Bala ha afirmat que “estem molt contents perquè és un lloc fantàstic i a més podem tancar el cercle tocant les cançons al lloc on van ser gravades, no se'ns acut un lloc millor per presentar el disc”.

 

 

Suport a la creació musical, d'arts escèniques i visuals.

 

El concert, dissabte 16 de novembre a partir de les 21 h, permetrà escoltar en directe el segon treball de la formació vilanovina que integren Marc Bala, Llorenç Orriols, Sergi Rigol i Roger Ribera. A més a més, en l'àmbit de la creació musical s'inclou també en el Sigulart, el concert tribut a l'Acord, realitzat el 25 d'octubre a càrrec del grup de grallers vilanovins ‘Clau de mar' en homenatge als 40 anys de la fundació dels Grallers de l'Acord i els concerts de Jose Luís Bieito, el cap de setmana del 13 i 14 de desembre al Teatre Principal, per presentar el seu darrer treball ‘Isla' en un format íntim i proper. Quant a l'àmbit de les arts escèniques destaquen l'espectacle ‘Mitra' ideat i dirigit pels creadors locals Mar Rojas i David Marfil ‘Txupi', el 28 i 29 de desembre al Teatre Principal o l'espectacle ‘Diu el nen que ha vist un cèrvol' d'Àlex Pereira, el 25 de gener de 2021, també al Teatre Principal.

 

Finalment, en l'àmbit de les arts visuals el programa Singulart ha programat el Blanc Orígens amb l'exposició Spam! així com activitats i tallers entorn les arts gràfiques i el disseny. També s'inclou en aquest àmbit l'exposició del 50 aniversari de l'EMAID que s'inaugurarà divendres 15 de novembre a La Sala.

 

El programa Singulart vol promoure la creació, producció i exhibició de nous projectes per part dels professionals emergents de la ciutat i comarca i també projectes d'artistes consolidats que presenten formats innovadors i amb un cert risc creatiu.


Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/1067/6/musica-moderna/mareta-bufona/
Enllaç a http://https://www.facebook.com/Auditoritoldra/Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltr˙ Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2020 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltr˙ (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS