Teatre Principal

FESTA MAJOR 2020

Veure tota la programació
Programació > TEMPORADA OCTUBRE 14-GENER 15 > Teatre

EL ZOO DE VIDRE

MIRIAM ISCLA I DAFNIS BALDUZ.


11/10/2014 21:30 h
EXHAURIDES!
 


Preus: Preu anticipada: de 10,00 € a 20,00 €
Preu taquilla: de 12,00 € a 22,00 €

Lloc: Teatre Principal

DEGUT UN CONTRATEMPS PER PART D’UN DELS ACTORS, L’ESPECTACLE COMENÇARÀ A LES 21.30H, PREGUEM DISCULPIN LES MOLÈSTIES.

El primer gran èxit teatral de Tennessee Williams. Un gran clàssic, ambientat en la Gran Depressió dels anys 30 als EEUU.

El zoo de vidre és una reconeguda obra mestra amb multitud de premis de Tennessee Williams, dramaturg nord-americà guanyador de dos premis Pulitzer. Es tracta d’una de les seves obres més autobiogràfiques. 


L’abisme existent entre el món que es vol veure i la realitat, mitjançant el retrat d’una família del sud dels Estats Units en el 1930 capitanejada pels desitjos de la mare, controladora i frustrada per l’abandonament del marit i pare de dos fills adults. Quatre personatges tancats en una casa miserable i asfixiant que mostra la seva fragilitat, pors i frustracions. El fill Tom, interpretat pel vilanoví Dafnis Balduz, un poeta que treballa en una fàbrica de sabates i que desitja escapar de la sobreprotecció de la seva mare aclaparadora. La filla Laura, tímida i amb un petit defecte físic, viu tancada a casa amb la seva col·lecció de figuretes de vidre, metàfora de la seva pròpia fragilitat.

El zoo de vidre (The Glass Menagerie), fou escrita el 1944 i estrenada a Broadway el 1945. Va significar l’inici de la carrera d’un dels més grans autors del teatre contemporani. Es va portar també a la gran pantalla en diferents ocasions, amb grans actrius com Katherine Hepburn i Joanne Woodward en el paper d’Amanda, que busca desesperadament un futur millor per als seus dos fills, durant els desoladors anys de la Gran Depressió nord-americana. Sobre els escenaris, grans dames del teatre internacional han interpretat aquest personatge: Jessica Tandy, Jessica Lange o Margarida Xirgu, entre altres.

FITXA ARTÍSTICA

Autor: Tennessee Williams
Direcció: Josep Maria Pou
Traducció: Emili Teixidor
Intèrprets: Míriam Iscla, Dafnis Balduz, Meritxell Calvo, Peter Vives
Producció: Focus


 

Durada: 2h15´inclou entreact

Més informació:
http://www.focus.es

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2020 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS