Teatre Principal

Veure tota la programació
Programació > TEMPORADA OCTUBRE 14-GENER 15 > Teatre

L’ORFE DEL CLAN DELS ZHAO

PABLO DERQUI, BORJA ESPINOSA, LLUÍS MARCO, MARTA MARCO, ÒSCAR MUÑOZ I ERNEST VILLEGAS


23/01/2015 21:00 h
 


Preus: Preu anticipada: de 10,00 € a 20,00 €
Preu taquilla: de 12,00 € a 22,00 €

Lloc: Teatre Principal

TRAGÈDIA I ÈPICA QUE ENS OBRE LES PORTES A LA DRAMATÚRGIA XINESA I ENS EVOCA A ESCENES DE SHAKESPEARE, SOFOCLES, BRECHT, MOUAWAD,...

 L’Orfe de Zhao és una peça xinesa de l’era Yuan, que pertany al s.XIII i s’atribueix al dramaturg del s. XIII, Ji Junxiang. S’emmarca dins el gènere dramàtic ‘zaju’. El tema central de l’espectacle gira al voltant del concepte de ‘venjança’. Conté diàleg i cançons. Aquesta fou la primera peça xinesa coneguda a Europa.

L'Orfe del Clan del Zhao està basat en un fet històric del regne de Jin durant el període dels Regnes Combatents (475-221). Va ser escrita entre el 1260 i el 1280 per Ji Juxiang i ens convida a seguir la història real del metge ambulant Cheng Ying i el seu paper fonamental com a salvador de la nissaga Zhao. Avui, sembla una història llegendària i ens remet a un món antic de venjances i traïcions entre clans, un exemple de la literatura xinesa universal.

El clan Zhao al complet és exterminat en una matança. La pròpia reina porta al seu ventre un Zhao i el mateix dia de la massacre dóna a llum. Cheng Ying, un metge - sanador, l’assisteix en el part i sacrifica al seu propi fill acabat de néixer per salvar a l’últim membre de la dinastia. Zhao Wu, amb l’ajuda del doctor, buscarà venjar-se de la família rival i dels assassins quan es faci gran i descobreixi la implacable veritat de la seva infància emprenent un èpic viatge de sacrifici i venjança.

FITXA ARTÍSTICA

AUTOR: Ji Junxiang (s. XIII)
Dramatúrgia: Marc Artigau i Oriol Broggi
Direcció: Oriol Broggi
Ajudant de direcció: Marc Artigau
Versió de Joan Sellent a partir de la traducció castellana d’Alicia Relinque.
Interpretació: Pablo Derqui, Borja Espinosa, Lluís Marco, Marta Marco, Òscar Muñoz, Ernest Villegas. Amb la música en directe de Joan Garriga (membre de La Troba Kung-Fú).
Producció: La Perla 29

 

PREMIS BUTACA DE TEATRE DE CATALUNYA. 

L'obra ha estat la gran guanyadora, s'ha endut la majoria dels premis! Millor muntatge teatral, millor direcció (Oriol Broggi), millor actor (Julio Manrique), millor actor de repartiment (Pablo Derqui), millor il·luminació i millor vestuari.  


Durada: 2h sense entreacte

Més informació:
http://www.laperla29.com

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2020 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS