Teatre Principal

Programació CINEMA Temp setembre-desembre 2020

Veure tota la programació

Notícies

DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA

29/04/2020


Celebrem el Dia Internacional de la Dansa ben lluny del carrer i dels escenaris. El confinament i l'estat d'alarma, que ja ha obligat a la celebració virtual d'altres diades culturals importants, com el Dia Mundial del Teatre o la jornada literària per excel·lència, Sant Jordi, ens ha portat fins a les xarxes la celebració d'aquesta diada.

 

El Teatre Principal ens hem sumat a la iniciativa de l'Associació de Professionals de la Dansa a Catalunya (APDC) per celebrar aquest dia internacional des de casa. Durant tot aquest mes hem compartit a les nostres xarxes socials diferents propostes entorn la dansa, així com vídeos ballant i coreografiant  moviments al ritme de diferents estils musicals, realitzats des de confinament, que ens heu anat compartint amb les etiquetes #BallemaCasaDID20 i la pròpia del Teatre Principal de VNG, #DID20VNG. Moltes gràcies per la vostra participació! El confinament no atura el moviment!

 

Dia Internacional de la Dansa 2020 a VNG

 

Enguany no hem pogut trobar-nos amb escoles i associacions dedicades a la dansa, a la tradicional exhibició als carrers i places de Vilanova i la Geltrú. Però per tal de manifestar el paper clau de la dansa i posar en valor el capital artístic que té la nostra ciutat també en aquesta disciplina, us oferim un video coral amb la participació de ballarins professionals de la nostra ciutat. El vídeo que ha estat editat amb el suport de la Regidoria de Comunicació compta amb la participació de: Thérèse Lorenzo, Lluís Pascual, Belen Cabanes, Mar Sanchez, Montse Llopis, Maite Ferré, Rosa Mari González, Laura Rodríguez i Nàdia López.

 

El Dia Internacional de la Dansa, impulsat per la UNESCO l'any 1982 en memòria del naixement del ballarí i coreògraf Jean-Georges Noverre (1727) té per objectiu atraure l'atenció sobre aquesta disciplina artística de la mà de totes les persones que han fet de la dansa el seu mitjà d'expressió creativa més enllà de les barreres culturals, polítiques o ètniques. Cada any la UNESCO demana a alguna personalitat reconeguda del món de la dansa que redacti un missatge que posteriorment es difon a nivell mundial. Enguany, ha estat el ballarí, coreògraf, professor i actor sudafricà, Gregory Vuyani Maqoma. Mentre que per part de l'APDC, el Manifest ha estat redactat per Montse Otzet, us el compartim en aquesta notícia.

FELIÇ DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA!!!
Esperem retrobar-nos ben aviat!


Arxiu adjunt en PDF


Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2020 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS