Teatre Principal

Veure tota la programació
Programació > Temporada setembre 2017 - gener 2018 > Cinema

RENDA BÀSICA

EL DOCUMENTAL DEL MES


13/12/2017 20:30 h
 


Preus: 3,00 €

Lloc: Teatre Principal

 RENDA BÀSICA (FREE LUNCH SOCIETY)
Christian Tod

 2017  90 min.

 VO en anglès i alemany subtitulada en català 
 Alemanya, Austria 
 economia i consum
 
SINOPSI

Renda bàsica garantida, sí o no? Una pel·lícula sorprenent i reflexiva sobre una idea radical, que està de nou al cim de l’agenda social.

Treballaries si et paguessin simplement per existir? La proposta de la renda bàsica garantida torna al debat públic com una alternativa al principi de drets i deures i a un sistema econòmic burocràtic. La idea que els més grans de 21 anys han de tenir una assignació fixa mensual, independentment de si estan treballant o no, divideix opinions. Però no ho fa en la línia de les dicotomies polítiques tradicionals. Els economistes neoconservadors, els ultraliberals i els socialistes hi estan tots a favor, mentre que tots els altres grups polítics hi són contraris. La política i l’economia entren en la psicologia i les qüestions filosòfiques sobre la naturalesa humana. La renda bàsica universal farà la gent mandrosa? O l’alliberarà? I què hi ha dels robots, que en un futur molt proper faran que la major part dels llocs de treball siguin redundants?
 
 SOBRE LA DIRECCIÓ (CHRISTIAN TOD)

Christian Tod (1977) és un economista reputat que actualment treballa en la seva tesi sobre la renda bàsica. La seva primera pel·lícula va ser Fatsy - The Last Cowboy of Austria (2007), amb la qual va rebre una menció d'honor al Crossing Europe Film Festival de Linz. L'any 2010 va presentar Es Muss Was Geben, seleccionada com a pel·lícula inaugural del Crossing Europe Film Festival i estrenada en cinemes l'any 2011. Renda bàsica (Free Lunch Society) és la seva darrera pel·lícula i la més ambiciosa, sobre un tema tan complex com la renda bàsica universal.
 
 FITXA TÈCNICA
Direcció: Christian Tod
Producció: Arash T. Riahi, Karin C. Berger
Fotografia: Lars Barthel, Joerg Burger
Edició: Cordula Werner, Elke Groen
Música: Peter Rösner
So: Falk Möller

Durada: 90'

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2020 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS