Teatre Principal

Veure tota la programació
Programació > Temporada setembre 2017 - gener 2018 > Cinema

MACHINES

EL DOCUMENTAL DEL MES


10/01/2018 20:30 h
 


Preus: 3,00 €

Lloc: Teatre Principal

MACHINES
Rahul Jain
 2016  75 min.
 VO en anglès i hindi subtitulada en català 
 India, Regne Unit 
 economia i consum, treball
 
Hipnòtica, laberíntica i desoladora. Milers de treballadors exhausts, interminables jornades laborals de 12 hores i una immensa fàbrica tèxtil a Surat, una ciutat industrial situada al nord-oest de  l’Índia. La càmera viatja lleugera pels passadissos d’aquest submon invisible, on humans i màquines són la mateixa cosa.

El cineasta Rahul Jain debuta amb una obra valenta i personal. Les curtes converses que manté amb els treballadors ens descol·loquen i afegeixen una nova capa de lectura a un film que va més enllà de la denúncia de l’explotació laboral. Observem, incrèduls, una realitat dramàtica que ens atrapa per la seva esplendor sonora i visual.

Una mirada dura, i a la vegada d’una sensibilitat extraordinària, a l’explotació dels treballadors a les fàbriques dels països en vies de desenvolupament, que ens obliga a replantejar-nos si les dinàmiques productives del món en què vivim són les més idònies.
 
 
Rahul Jain és un director de documentals nascut a Nova Delhi, criat a l’Himàlaia i educat als Estat Units. Recentment es va graduar amb una llicenciatura en Belles Arts de Cinema i Vídeo a l’Institut d’Arts de Califòrnia i actualment està estudiant un màster d’escriptura sobre Estètica i Política. S’interessa per la distància, l’alteritat i la quotidianitat. Machines és el seu primer llargmetratge documental.
 
 
 FITXA TÈCNICA
Direcció: Rahul Jain
Producció: Rahul Jain, Iikka Vehkalahti, Thanassis Karathanos
Fotografia: Rodrigo Trejo Villanueva
So: Susmit "Bob" Nath
Edició: Rahul Jain, Yaël Bitton

Durada: 75'

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2020 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS