Teatre Principal

FESTA MAJOR 2020

Veure tota la programació
Programació > Temporada març - juny 2018 > Teatre

DIA MUNDIAL DEL TEATRE


06/04/2018 20:30 h
 


Preus: gratuït

Lloc: Teatre Principal

Acte per a commemorar el DIA MUNDIAL DEL TEATRE
 
En el marc del Dia Mundial del Teatre volem posar de relleu la riquesa en creació teatral que viu la ciutat més enllà de la programació estable professional del Principal, tant en l’àmbit pedagògic com l’associatiu. Enguany hem treballat el Dia Mundial del Teatre entorn un projecte de teatre fet per joves i dirigit a tots els públics, però especialment als joves.
 
CASA és la creació escènica resultant d’un curs de teatre social dut a terme amb 16 joves de 16 i 17 anys de la comarca del Garraf. Al llarg de 10 anys, l’Aula d’activitats teatrals TRACART i el Consell Comarcal del Garraf han treballat plegats unint teatre i cultura de pau amb l’objectiu de sensibilitzar als joves actuants i als joves espectadors. Fruit d’aquesta col·laboració n’han sorgit diferents propostes pedagògiques i formatives i 10 accions teatrals en les que han participat centenars de joves.  En aquesta edició el Teatre Principal se suma al projecte per tal de promoure i difondre aquest treball de teatre fet per joves. És en aquest sentit que el Principal acull l'estrena d'aquesta acció, així com un seguit d'activitats paral·leles.
 
CASA, llar, l’espai en el que som, al que realment sentim que pertanyem. Què empeny a milions de persones a fugir de casa seva i jugar-se la vida per a buscar una nova llar? CASA explora el drama dels refugiats des de diferents punts de vista; les creences infantils enfrontades amb la realitat, les nostres migracions, la doble moral de la fortalesa Europa, els diferents posicionaments enfront els refugiats entre els membres d’una família, el testimoni d’una jove refugiada, la natura i el canvi climàtic com a nou desencadenant de migracions, el tràfic lucratiu d’armes i la deshumanització de les persones refugiades... Usant el material generat pels propis participants de l’acció i treballant amb diferents llenguatges escènics que pretenen donar la paraula als joves i qüestionar el paper que tots juguem en aquesta tragèdia.

Organitza: Teatre Principal, Consell Comarcal del Garraf, amb el suport de la Diputació de Barcelona. 
Producció: Aula d’Activitats teatrals TRACART.
Intèrprets: Aina Àbalo, Biel López, Isabel Cantador, Júlia Carmona, Jordi Font, Leo Lodermeier, Maiol Micó, Marina Antolí, Marta Martínez, Marta Verge, Núria Catena, Paula Amell, Pere Llorens, Rita Dávila, Xavi Molins, Yann Pascual.
Conducció del procés i direcció escènica: Montse Obrador i Salvador Cuéllar.
Dramatúrgia: Tots els participants del projecte. Fragment de la novel·la “Llàgrimes de sal” i poema de Brian Bilston.
Estilisme: Esther Chércoles.
Disseny gràfic i maquetisme: Jordi Caba.
Assessorament tècnic: Oriol Ibáñez.

L’obra s’emmarca en el programa de suport a la creació, SINGULART.
 
I en el context d'aquesta acció teatral i de la celebració del Dia Mundial del Teatre, tembé us oferim:
 
LECTURA DEL MANIFEST DMT 2018 
Lectura del manifest del Dia Mundial del Teatre a càrrec de la Companyia Aliena, sorgida de l’Aula d’activitats teatrals TRACART.
  
EXPOSICIÓ "REFUGIATS, PER QUÈ?" DE FUNDIPAU
L’exposició "Refugiats, per què?" vol contribuir a promoure canvis que facin possible posar fi a les causes que cada dia obliguen milers persones a fugir de casa seva.  
Lloc: vestíbul del Principal 
  
XERRADA POSTFUNCIÓ 
Després de la representació, us proposem una trobada amb els joves actors, la Montse Obrador i el Salvador Cuellar (directors i conductors del projecte), el Jordi Armadans (director de Fundipau) i la Shahd Zaroor (jove siriana refugiada a Barcelona). 
 

Durada: 40'

Més informació:
http://www.facebook.com/tracart.auladactivitatsteatrals/

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2020 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS