Teatre Principal

Veure tota la programació
Programació > Temporada setembre 2018 - gener 2019 > Cinema

EUGENIO

El documental del mes


10/10/2018 20:30 h
 


Preus: 3,00 €

Lloc: Teatre Principal

AMB LA PRESÈNCIA DELS DIRECTORS XAVIER BAIG I ÒSCAR MORENO QUE ENS PRESENTARAN EL DOCUMENTAL.

SINOPSI
Vestit sempre de negre, seriós i amb un whisky a la mà. Així és com Eugenio es manté encara ara a la retina de vàries generacions.  Qui no se sap un acudit de l’Eugenio? Però darrere l’home que sempre feia riure, s’hi amaga un altre Eugenio, fora dels escenaris, sense tamboret ni micròfons.

La mort sobtada de la dona de la seva vida va fer caure a Eugenio en un pou de foscor a la vegada que el seu èxit explosionava. Dues dècades després de la seva mort, fills, parelles i amics dibuixen l’Eugenio més desconegut.  Què s’amaga darrere el personatge que va marcar un abans i un després en l’art del monòleg humorístic a Espanya?


ELS DIRECTORS
Els dos són responsables, junt amb Óscar Moreno, del llargmetratge documental Joana Biarnés, una entre tots (2016) guardonat amb 9 premis en festivals internacionals, entre ells, una Biznaga de Plata al Festival de Màlaga 2016.

Xavier Baig és director i director de fotografia. El 2007 funda, juntament amb Óscar Moreno, la productora Rec Videoproduccions, SCP, des de la que produeixen i realitzen documentals propis i per encàrrec per a cadenes com TVE, TV3, Antena 3 i Discovery channel.

Jordi Rovira és director i guionista. Periodista freelance des de 1998 i Llicenciat en Ciències de la Informació (UAB), Ciències Polítiques i Sociologia (UAB) i Geografia i Història (UNED). Ha realitzat reportatges de caràcter social en una trentena de països com Kosovo, l’Iraq, Sierra Leone o Irlanda del Nord, publicats a El Periódico, El País, El Mundo, Interviú, Avui i La Vanguardia. Des de 2005 combina aquesta feina amb la direcció de Capçalera, revista del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

 

 

Durada: 93'

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2020 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS