Teatre Principal

Temporada març - juny 2018

Veure tota la programació

Notícies

EL PROGRAMA APROPA CULTURA AL TEATRE I A L'AUDITORI

26/10/2015

Cada any, milers de persones en risc d'exclusió gaudeixen de la programació de teatres, auditoris i museus amb el programa Apropa Cultura. El Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà s'hi van afegir el març de 2013, i des d'aleshores hi han assistit 850 persones de diversos col·lectius. El programa, que ofereix entrades a preu especial per col·lectius en risc d'exclusió social, està promogut des de l'Auditori de Barcelona, que enguany ha decidit promocionar-lo amb la 1a setmana Apropa Cultura del 26 d'octubre fins a l'1 de novembre. 

 

 La Setmana té l'objectiu de conscienciar la societat sobre la importància de fer accessible la cultura a les persones que més ho necessiten, i donar visibilitat a la tasca d'inclusió que fa el programa durant tot l'any. 

 

 La Setmana Apropa Cultura vol aconseguir també la implicació de tota la ciutadania i per això es durà a terme una campanya de sensibilització social a través de l'estrena d'un vídeo testimonial on quatre persones que accedeixen a la cultura gràcies a aquest programa expliquen la seva experiència personal i la importància que té per les seves vides i la seva salut. Les xarxes socials també jugaran un paper important en la difusió de la Setmana Apropa Cultura. Tothom qui vulgui donar suport a aquesta iniciativa ho podrà fer compartint fotografies amb missatges a favor de fer accessible la cultura a tothom i l'etiqueta #ApropaCultura, a xarxes com Facebook, Twitter i Instagram.

 

Apropa Cultura és una iniciativa que uneix teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per fer la cultura accessible. Fomenta l'accés de les persones que més ho necessiten a la cultura i a l'oci inclusiu, alhora que promou la transformació social a partir de la cultura. 

 

 Més enllà dels sentiments i les emocions, la cultura també ajuda a desenvolupar la creativitat, l'autodeterminació personal i la salut. Amb el programa, més persones tenen l'oportunitat de viure la cultura, fomentant una font de felicitat molt necessària. A través del programa, museus i centres culturals proposen als col·lectius socials visites i tallers al voltant de les seves col·leccions i exposicions, adaptades a les necessitats de cada grup. Tota la programació s'ofereix a preus d'entre 0 i 3 euros per persona.

 

 Apropa Cultura s'adreça a centres socials que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual, amb problemàtica de salut mental, discapacitat física en situació d'exclusió social, gent gran, residències, centres de dia, en privació de llibertat, immigració, programes d'acollida i d'inclusió social, infància i adolescència, centres oberts, drogodependències i/o altres addiccions, o dones víctimes de violència de gènere i en risc d'exclusió.

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2018 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS