Teatre Principal

Veure tota la programació
Programació > Temporada setembre 2017 - gener 2018 > Cinema

ANGRY INUK (INUIT ENFADAT)

EL DOCUMENTAL DEL MES


13/09/2017 20:30 h
 


Preus: 3,00 €

Lloc: Teatre Principal

Alethea Arnaquq-Baril

 2016  85 min.

 VO en anglès i inuktitut subtitulada en català 
 Canada 
 art i cultura, medi ambient
 
 SINOPSI

Les foques són un dels principals símbols de l’activisme pels drets dels animals. Malauradament, són també l’aliment bàsic i un dels fonaments de l’economia dels inuits, la cultura indígena que habita les tundres del nord del Canadà, Alaska i Groenlàndia. La tradició ancestral de caçar foques no només és necessària per a la seva alimentació i economia, sinó que té un rol central en l’àmbit social i en la identitat inuit.

La sorollosa lluita de les principals organitzacions ecologistes per erradicar la matança de foques al món ha sembrat una ombra de foscor en la forma de vida d’aquesta comunitat que, degut a la seva  naturalesa silenciosa, no ha tingut mai veu en el debat públic.

Amb aquest documental, la directora inuit Alethea Arnaquq-Baril dona per fi al seu poble l’oportunitat de defensar-se dels prejudicis culturals que envolten el seu estil de vida i de plantar cara als grans grups ecologistes internacionals que mai els han volgut escoltar de primera mà.
 
 SOBRE LA DIRECCIÓ (ALETHEA ARNAQUQ-BARIL)

Alethea Arnaquq-Baril és una directora inuit de l’Àrtic canadenc, on es troba la seva companyia productora, Unikkaat Studios. La seva obra gira sempre al voltant de la cultura inuit, que lluita per reivindicar i mantenir. Ha dirigit el premiat documental Tunniit: Retracing the Lines of Inuit Tattoos, l’hipnòtic curt Inuit High Kick, i dos curtmetratges d’animació, Lumaajuuq i Sloth. Ha treballat com a productora executiva i ha coproduït el documental Arctic Defenders, de John Walker, i Experimental Eskimos, de Barry Greenwald. Més recentment, ha dirigit Aviliaq: Entwined com a part del Embargo Project.
 
 FITXA TÈCNICA
Direcció: Alethea Arnaquq-Baril
Producció: Alethea Arnaquq-Baril, Bonnie Thompson
Producció executiva: Bob Moore, Daniel Cross, David Christensen
Fotografia: Qajaaq Ellsworth
Edició: Sophie Farkas Bolla
Animació: Jonathan Wright
Apte per a tots els públics

Durada: 85'

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2020 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS