Teatre Principal

Temporada setembre 2019 - febrer 2020

Veure tota la programació

Notícies

Aquesta setmana...

21/11/2019

El dissabte 23 de novembre a les 21:00 h al Teatre Principal, la companyia Agrupación Señor Serrano presentarà el seu espectacle Kingdom.

 

La compañía Señor Serrano, amb seu a Barcelona crea produccions originals sobre temes actuals, barrejant vídeo, directe, maquetes, text, performance, so i altres objectes. I totes les seves produccions tenen projecció internacional. En el marc del programa NOVES ESCENES de la Xarxa Transversal, la companyia Señor Serrano, ens proposa l'espectacle Kingdomuna irreverent crítica del capitalisme. 

Kingdom, és una barreja de plàtans, King Kong, consum, coreografies virils, publicitat, punk-rock, creixement, multinacionals, escassetat de recursos, zoofilia, trap i homes molt homes en una festa sense fi.

Un espectacle en català, castellà, anglès, francès, xinès i alemany (amb sobre titulació en català). 

 

Diumenge 24 de novembre, a les 18 h al Teatre Principal, Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol, un espectacle per a tota la família, de La Pere Llimonera, sota la direcció de Toni Albà. 

 

La Pere Llimonera, amb quasi 25 anys de trajectòria, treballa amb obres de creació pròpia, en les que introdueix temes actuals. En aquest cas, a Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol; trobem dos venedors ambulants, que refugiant-se d'una gran tempesta, expliquen la història d'un bolet i un esquirol, que a causa de la guerra emprenen una gran aventura per trobar un nou arbre on poder viure. 

 

Les entrades es poden comprar a www.elprincipal.cat, el dissabte de 17 a 20 h i el mateix dia de l'espectacle, des d'una hora abans, a la taquilla del Teatre Principal. 


Enllaç a http://www.elprincipal.cat/index.php

CICLE GAUDÍ. ME LLAMO VIOLETA

14/11/2019

Als sis anys, l’Ignacio va dir als seus pares: “Sóc una nena, em dic Violeta”. A través de la història de la Violeta, dels seus pares, Nacho Vidal i Franceska Jaimes, i d’altres famílies – com la de l’Alan Montoliu – i joves transgènere, coneixem la complexitat del procés que afronten aquestes persones i els desafiaments que es troben pel camí.

Me llamo Violeta és una història real, que ens parla d’identitat i de gènere, de com es viu la transexualitat en primera persona.

A través de l’acceptació, el patiment, l’esperança i el respecte, s’aborda el tema a través de diferents situacions i persones.
 
Direcció: Marc Parramon i David Fernández de Castro

Versió: Original en català i castellà
 
DIJOUS 21 DE NOVEMBRE A LES 20.30 H 
 
Preu:
4.50€ / 3€ Carnet Jove, socis Sala 1, aturats, jubilats i + 65 anys, alumnes de català per adults participants en el programa Voluntariat per la Llengua / Club La Vanguardia 2x1.
 
Venda d'entrades
30 minuts abans a la taquilla o al web www.elprincipal.cat

Propers concerts a l'#auditoritoldra

13/11/2019

 

Dissabte 16 de novembre a les 21 h a l'Auditori Eduard Toldrà, el grup de powerpop del Barri de Mar, formada per Llorenç Orriols, Marc Bala, Roger Ribera i Sergi Rigol, presentarà, sota el títol "Gràcies per acompanyà'ns", el seu segon treball discogràfic "L'amic mecànic" produït, pel també, músic vilanoví Vidal Soler.

 

La banda presentarà un show únic i irrepetible a la mateixa ciutat que els ha vist néixer, créixer i caminar de banda a banda per Santa Madrona. Mareta Bufona ens brindarà “Gràcies per acompanyà’ns!”, un espectacle sense pirotècnia però amb bones dosis de vinagre de proximitat. Sonaran tots els hits de la seva discografia, especialment del cançoner de “L’amic mecànic” (Bones Festes, 2019), el seu flamant nou disc. En definitiva, un sentit homenatge a la seva petita ciutat i un gran poble de mala mort. 

 

"L'amic mecànic" oferirà deu nous temes, seguint la filosofia del seu àlbum de debut "Vine el camp" (2017). Aquest nou disc va ser gravat, fa uns mesos, al mateix Auditori Eduard Toldrà, i asseguren que les lletres i composicions de les cançons estan més treballades, gràcies a l'acompanyament que han tingut de Vidal Soler, com a productor.

 

Les entrades es poden comprar a través d'Internet a www.auditoritoldra.cat, dissabte de 17 a 20 h a les taquilles del Teatre Principal i des d'una hora abans del concert, a les taquilles de l'Auditori.

 

Divendres 29 i dissabte 30 de novembre, el compositor i músic, Marc Parrot, ens oferirà "Refugi", un treball molt personal i íntim, amb un format molt proper. L'espectacle s'oferirà dins d'una iurta, una petita carpa de circ, ubicada a la plaça de les Neus, en la que músics i públic es fusionen en l'espai, per vuire aquesta experiència músical. 

Jugant amb els contrastos sonors i l’experimentació, Lluís Cartes i Dani Ferrer acompanyen a Marc Parrot, per acabar de vestir amb senzillesa cançons essencials que configuren un moment de refugi únic. 

 

L'espectacle s'oferirà en 3 sessions, una primera el divendres 29 a les 21 h, una segona, el dissabte 30 a les 18 h i una tercera, el dissabte a les 21 h. Les entrades es poden comprar a través d'Internet a www.auditoritoldra.cat, els dissabte de 17 a 21 h a les taquilles del Teatre Principal i el mateix dia del concert des d'una hora abans de cada sessió, també a les taquilles del Teatre Principal.

 

El dissabte 30, a les 12 h, gràcies a la col·laboració de Patates Piqué, podrem gaudir d'una Trobada vermut, amb Marc Parrot.

"Vine a fer el vermut amb Marc Parrot i Patates Piqué" és una activitat complemntària, en la que tindrem l'oportunitat de parlar amb Marc Parrot sobre la seva carrera musical, els seus projectes i tot allò que ens vingui de gust.

Aquesta activitat és gratuïta, pero té places limitades i cal reserva prèvia a info@auditoritoldra.car

 

Mareta Bufona estrenarà a l'Auditori Eduard Toldrà el seu segon disc

07/11/2019

 

El treball, enregistrat al mateix auditori, s'inclou dins el Programa de Suport a la Creació 'Singulart'.

 

Amb la presentació dissabte 16 de novembre del treball ‘L'Amic Mecànic (Bones Festes 2019)' de la banda vilanovina Mareta Bufona a l'Auditori Eduard Toldrà, s'inicia una nova etapa de suport i col·laboració de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de la ciutat amb els creadors locals. Mitjançant el programa Singulart, es pretén acompanyar els artistes de la ciutat en la materialització de les seves creacions posant al seu abast els equipaments culturals municipals.

 

La regidora de Cultura, Adelaida Moya ha destacat que aquest primer concert representa d'una forma àmplia la voluntat que hi ha darrera el projecte de suport a la creació local. “Per nosaltres és important que els creadors locals es puguin sentir seus els equipaments culturals de la ciutat. En el cas de Mareta Bufona els hem pogut oferir l'Auditori per gravar el seu disc, a més de comptar amb la presentació el dia 16 de novembre, és una col·laboració dins el programa de suport a la creació que volem que creixi amb exemples com aquests”.

 

Tal i com explica la regidora de Cultura, la banda vilanovina de Baix-a-Mar va utilitzar la infraestructura de l'auditori per fer realitat el seu darrer treball, que presentaran en concert dissabte vinent. Adelaida Moya ha posat l'accent en el fet que “Els equipaments públics han d'estar oberts als processos de creació del seu entorn més proper, a les seves propostes”. Quant a l'equipament també s'hi ha referit Marc Bala, un dels integrants de Mareta Bufona qui ha assenyalat que l'experiència ha estat molt positiva i els ha permès “gravar en un espai que proporciona altres sonoritats i reverberacions. Vam pensar que l'Auditori era un lloc ideal i va coincidir que des de l'Ajuntament també els va agradar que anéssim a enregistrar allà”. Marc Bala ha afirmat que “estem molt contents perquè és un lloc fantàstic i a més podem tancar el cercle tocant les cançons al lloc on van ser gravades, no se'ns acut un lloc millor per presentar el disc”.

 

 

Suport a la creació musical, d'arts escèniques i visuals.

 

El concert, dissabte 16 de novembre a partir de les 21 h, permetrà escoltar en directe el segon treball de la formació vilanovina que integren Marc Bala, Llorenç Orriols, Sergi Rigol i Roger Ribera. A més a més, en l'àmbit de la creació musical s'inclou també en el Sigulart, el concert tribut a l'Acord, realitzat el 25 d'octubre a càrrec del grup de grallers vilanovins ‘Clau de mar' en homenatge als 40 anys de la fundació dels Grallers de l'Acord i els concerts de Jose Luís Bieito, el cap de setmana del 13 i 14 de desembre al Teatre Principal, per presentar el seu darrer treball ‘Isla' en un format íntim i proper. Quant a l'àmbit de les arts escèniques destaquen l'espectacle ‘Mitra' ideat i dirigit pels creadors locals Mar Rojas i David Marfil ‘Txupi', el 28 i 29 de desembre al Teatre Principal o l'espectacle ‘Diu el nen que ha vist un cèrvol' d'Àlex Pereira, el 25 de gener de 2021, també al Teatre Principal.

 

Finalment, en l'àmbit de les arts visuals el programa Singulart ha programat el Blanc Orígens amb l'exposició Spam! així com activitats i tallers entorn les arts gràfiques i el disseny. També s'inclou en aquest àmbit l'exposició del 50 aniversari de l'EMAID que s'inaugurarà divendres 15 de novembre a La Sala.

 

El programa Singulart vol promoure la creació, producció i exhibició de nous projectes per part dels professionals emergents de la ciutat i comarca i també projectes d'artistes consolidats que presenten formats innovadors i amb un cert risc creatiu.


Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/1067/6/musica-moderna/mareta-bufona/
Enllaç a http://https://www.facebook.com/Auditoritoldra/DOCUMENTAL DEL MES. WHAT WALAA WANTS

05/11/2019

La Walaa, una noia adolescent criada en un camp de refugiats, decideix convertir-se en una de les poques dones policies de les forces de seguretat palestines. La resignació no forma part del seu vocabulari, però no és fàcil per a una noia trencar totes les regles.

La història de la Walaa està marcada per l’instint de supervivència, la superació de molts obstacles i l’aprenentatge. Un íntim retrat que ens apropa a la vida de d’una noia des dels 15 fins als 21 anys que, disposada a arribar fins el final, és prou valenta per qüestionar allò establert i qüestionar les estructures del seu entorn i del món en general.
 
V.O.àrab subtitulada en català. 
 
DIMECRES 13 DE NOVEMBRE A LES 20.30 h. 

Venda d'entrades: 
30 minuts abans a la taquilla o al web www.elprincipal.cat
 
Preu entrada: 
3 euros  

Escena 25 torna a ser aquí!

04/11/2019

Si tens entre 18 i 25 anys i t'agrada gaudir de la cultura, no et deixis perdre aquesta oportunitat!

 

Els equipaments escènics (Teatre Principal i Auditori Eduard Toldrà) formem part de la campanya Escena 25, una campanya social impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per tal d'afavorir l'accés, a espectacles de teatre, música, dansa, circ, a persones d'entre 18 i 25 anys.

 

Podràs comprar les teves entrades a uns preus molt especials, a través de la plataforma Escena 25. No t'ho deixis perdre, tens temps fins al 30 de novembre, però volen!  


Enllaç a http://www.escena25.cat

Bona Castanyada!

31/10/2019

El dissabte 2 de novembre les taquilles del Teartre Principal estaran tancades, però podeu seguir comprant les vostres entrades per Internet a www.elprincipal.cat i www.auditoritoldra.cat.

 

Aprofitem per recordar-vos la programació del mes de NOVEMBRE!

 

Programació d'arts escèniques i música: 

- Dissabte 16 de novembre, a les 21:00 h, a l'Auditori Eduard Toldrà - MARETA BUFONA. Gràcies per acompanyà'ns! 

- Dissabte 23 de novembre, a les 21:00 h, al Teatre Principal - KINGDOM. Agrupación Señor Serrano.

- Diumenge 24 de novembre, a les 18:00 h, al Teatre Principal - BAOBAB. UN ARBRE, UN BOLET I UN ESQUIROL. La Pere Llimonera 

- Divendres 29 de novembre, a les 21:00 h i dissabte 30 de novembre, a les 18:00 i 21:00 h, a la iurta ubicada a la plaça de les Neus - MARC PARROT. Refugi.

 

Altres ACTIVITATS:

- Dijous 14 de novembre, a les 21:00 h, a l'Auditori Eduard Toldrà - PARLEM DE MÚSICA. Vladimir Ashkenazy: la mer i el violí de Boris Belkin, a càrrec de David Puertas. 

- Dissabte 30 de novembre, a les 12:00 h, a la iurta ubicada a la plaça de les Neus - VINE A FER EL VERMUT AMB MARC PARROT I PATATES PIQUÉ!

Aquesta activitat té places limitades i cal reserva prèvia a info@auditoritoldra.cat. Gratuït. 

- Dissabte 30 de novembre, a les 11:00 h, al Teatre Principal - TALLER DE CIRC. Amb Mar Rojas i David MArfil "Txupi".

Aquesta activitat té places limitades i cal reserva prècvia a info@elprincipal.cat. Preu: 3€ 

 

Programació de CINEMA:

- Dimarts 5 de novembre, a les 20:30 h - Cineclub Sala1: Genesis

- Dimarts 12 de novembre, a les 20:30 h - Cineclub Sala1: El Peral Salvaje 

- Dimecres 13 de novembre, a les 20:30 h - Documental del mes: El que la Walaa vol

- Dimarts 19 de novembre, a les 20:30 h - La Antena (CATCON - Convención Catalana de Ciència Ficció i Fantasia). 

- Dijous 21 de novembre, a les 20:30 h - Cicle Gaudí: Me llamo Violeta.

- Dimarts 26 de novembre, a les 20:30 h - Cineclub Sala1: Lumiere. Comienza la aventura! 

- Divendres 29 de novembre, a les 20:30 h - Docs for Action: Riverblue 

 

#entraenescena 

 

Un cap de setmana d'homenatges musicals.

23/10/2019


Aquest cap de setmana volem celebrar 40 anys de la fundació dels Grallers de l’Acord i un doble aniversari més, 250 del naixement de Beethoven i 50 de la mort de Robert Gerhard.
 
Divendres 25 d'octubre, a les 21 h, al Teatre Principal, gaudirem del Tribut a (Grallers de) l'Acord. Un concert que vol commemorar el 40è aniversari de la fundació dels Grallers de l'Acord (1979-2019). Un espectacle nou per homenatjar aquest grup de grallers històric, i una reivindicació de l'evolució qualitativa i la diversificació que ha experimentat el món de gralla des dels anys 70 a l'actualitat.  No podem explicar gaire cosa més, perquè volem que tot sigui una sorpresa, però sí que us podem dir que hi haurà molta qualitat musical de la mà dels grups: Quatre Quarts, Criatures, Inxa Brass Band i els mateixos Grallers de l'Acord. 
El guió de l’espectacle ha estat ideat pel Carles Giralt, l’Olga Jiménez i el Pau Orriols i el disseny de llums s’ha encarregat a Oriol Puig.

Diumenge 27 d'octubre, a les 19 h, a l'Auditori Eduard Toldrà, els solistes de la Camerata Eduard Toldrà, amb motiu del 250è aniversari del naixement de Beethoven i del 50è aniversari de la mort de Robert Gerhard, interpretaran “Suite per a instruments de corda, vent i piano” de Robert Gerhard i “Septimí per a corda i vent en Mi bemoll major” de L van Beethoven. La coincidència d’aquests dos aniversaris commemoratius ens permeten dedicar aquest concert a dos músics d’èpoques i llocs diferents, però transcendentals ambdós per a la història de la música universal.

Les entrades per als dos concerts es poden comprar per Internet a www.auditoritoldra.cat, des d’una hora abans de cada concert a les taquilles de l’equipament corresponent (divendres al Teatre i diumenge a l’Auditori) o dissabte de 17 a 20 h a les taquilles del Teatre Principal.

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2019 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS