Teatre Principal

Temporada setembre 2017 - gener 2018

Veure tota la programaciˇ

Notícies

EL DOCUMENTAL DEL MES. RENDA B└SICA

11/12/2017

Renda bàsica garantida, sí o no? Una pel·lícula sorprenent i reflexiva sobre una idea radical, que està de nou al cim de l'agenda social. 
Treballaries si et paguessin simplement per existir? La proposta de la renda bàsica garantida torna al debat públic com una alternativa al principi de drets i deures i a un sistema econòmic burocràtic. La idea que els més grans de 21 anys han de tenir una assignació fixa mensual, independentment de si estan treballant o no, divideix opinions. Però no ho fa en la línia de les dicotomies polítiques tradicionals. Els economistes neoconservadors, els ultraliberals i els socialistes hi estan tots a favor, mentre tots els altres grups polítics hi són contraris. La política i l'economia entren en la psicologia i les qüestions filosòfiques sobre la naturalesa humana. La renda bàsica universal farà la gent mandrosa? O l'alliberarà? i què hi ha dels robots, que en un futur molt proper faran que la major part dels llocs de treball siguin redundants?

Direcció: Christian Tod.
Alemanya, Àustria (2016). 90 minuts
VO en anglès i alemany subtitulada en català. 
Dimecres 13 de desembre a les 20.30h. 

 

 

 

 

Diumenge, Concert per recordar Eduard ToldrÓ

05/12/2017


 
La Lluïsos Cobla de Taradell serà l'encarregada de repassar el seu repertori.
 
 
Aquest diumenge la programació Escena porta a l'Auditori Eduard Toldrà el concert dedicat al vilanoví que dóna nom a l'equipament. El "Recordant Eduard Toldrà" d'enguany ha volgut convidar la formació degana en aquesta especialitat: Lluïsos Cobla, fundada a Taradell el 1876.
Quan el músic vilanoví va néixer, la cobla osonenca ja portava vint anys tocant per Catalunya. És per això que en el repertori d'aquest memorial dedicat a la vinculació d'Eduard Toldrà amb la cobla es combinaran composicions de Toldrà amb sardanes de l'època, com Les Aures de la Muntanya (de Càndid Candi, de 1877), La Guerra de Cuba (d'Agustí Cervera, de 1898) o la Sardana per a piano d'Enric Granados (de 1890, reinstrumentada per Esteve Molero), peces que formen part del llibre - CD de celebració dels 140 anys de Lluïsos Cobla. 
 
 
Esteve Molero serà l'encarregat de dirigir el concert, i recordava en l'acte de presentació que "s'ha volgut vincular la música de Toldrà amb la dels seus contemporanis, amb la qual cosa es podrà veure com ha evolucionat la sardana i la música catalana". 
 
 
Aquest concert està organitzat conjuntament amb la Coordinadora Sardanista de Vilanova i la Geltrú, integrada per la Societat Sardanista Dansaires vilanovins i Amics de la Sardana.
 
 
El concert serà diumenge a les 19 h, i les entrades es poden comprar dissabte de 17 a 20 h a la taquilla del Teatre Principal, o per Internet a www.auditoritoldra.cat


Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/671/8/altres-musiques/lluisos-coblaCINEMA AL MES DE DESEMBRE

04/12/2017

La programació de desembre de cinema s'inicia amb la proposta de Cineclub Sala 1 el dimarts 5 de desembre amb la projecció de la pel·lícula "Yes, we fuck", en versió original subtitulada.

El dimarts 12 de desembre Cineclub sala 1 projectarà "la región salvaje" també en versió originla subtitulada. 

Dimecres 13 de desembre arriba el Documental del Mes amb "Renda básica", amb versió original en anglès i alemany. 

Dimarts 19 Cineclub Sala 1 projecta "Bar Bahar", en versió original subtitulada. 
Dimecres 20 de desembre arriba el Cicle Gaudí amb "Sabates Grosses".El mateix dia la proposta de cinema es complementa amb la xerrada "Fonaments del so" a càrrec d'Anna Novell, sonista i professora de l'ESCAC. L'acte tindrà lloc a la Biblioteca d'11 a 13h.

Divendres 22 de desembre hi haurà la sessió especial "Cap joguina sense nen" organitzada pel Cineclub Sala 1 amb la projecció "La canción del mar", en V.O.S i en horari especial, a les 18h. El preu de l'entrada és una joguina.
Dimecres 27 de desembre Cineclub sala 1 porta "Golpe en la pequeña China, en V.O.S.

Totes les projeccions són a les 20.30h al Teatre Principal.

Per les projeccions del Círcol Catòlic cal consultar cartellera al seu web www.cinemavilanovacircolcatolic.com

Preus: 
Les sessions de Cineclub Sala 1: 12 euros al mes pels socis. No socis 6 euros la sessió. Hi ha un descompte de 4,5 euros  presentant l'entrada de l'última sessió del Cicle Gaudí. 
El Documental del Mes: 3 euros.
El Cicle Gaudí: entrada general 4,5 euros. 3 euros amb el Carnet Jove, socis de Sala 1, aturats, jubilats, i majors de 65 anys, alumnes del programa Voluntariat per la Llengua. Els membres del Club La Vanguardia tenen un 2x1.
Círcol Catòlic: 6 euros socis. 7 euros no socis. 

Venda d'entrades: 
Cicle Gaudí i Documental del Mes: 30 minuts abans a la taquilla o al web www.elprincipal.cat. 
Cineclub sala 1: 30 minuts abans a la taquilla. 
Círcol Catòlic: la taquilla obre 1hora abans. 

 

NOVA DATA DEL CONCERT TOLDR└ A 5!

01/12/2017

Ja tenim nova data del concert "Toldrà a 5" de Maria Lluïsa Muntada i Cosmos Quartet.

 

El diumenge 28 de gener a les 19 h l'Auditori Eduard Toldrà oferirà el concert "Toldrà a 5" que tenia previst pel passat diumenge 26 de novembre.

 

Maria Lluïsa Muntada i Cosmos Quartet interpretarà un monogràfic dedicat al mestre Toldrà. "Toldrà a 5" cançons adaptades per a veu i corda, es pot considerar la segona part del concert Toldrà "a quattro" (de l'any 2014). 

 

A partir del dissabte 2 de desembre, en l'horari habitual de la taquilla del Teatre Principal (de 17 a 20 h), es podran bescanviar les entrades per la nova data o recuperar els diners. 

 


Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/743/5/musica-classica/m-lluisa-muntada-i-cosmos-quartetATENCIË, CONCERT TOLDR└ A 5 CANCELĚLAT!

25/11/2017

Lamentem comunicar-vos que, per motius de malaltia, hem de cancel·lar el concert "Toldrà a 5" previst per demà diumenge 26 de novembre a les 19 h.

 

Ben aviat comunicarem com recuperar els diners de les entrades.

 

Disculpeu les molèsties!


Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/667/5/musica-classica/m-lluisa-muntada-i-cosmos-quartet

Aquesta setmana... Parlem de m˙sica, Xesca Fort amb motiu del 25N, i Maria Llu´sa Muntada i Cosmos Quartet, interpretant ToldrÓ

22/11/2017

Aquest cap de setmana, l'oferta d'arts escèniques a Vilanova i la Geltrú se centra en la música.

 

Per anar obrint boca, aquest dijous 23 se celebra a l'Auditori Eduard Toldrà una nova sessió del Parlem de Música.

En aquesta ocasió, David Puertas parlarà del doble concert de Brahms i la cinquena de Xostakòvitx. Es tracta del concert que es farà l'endemà divendres 24, a l'Auditori de Barcelona, per al qual l'Associació Musical Eduard Toldrà organitza servei de bus i entrades a millor preu. Les persones interessades poden demanar informació a secretaria@camerataeduardtoldra.cat.

 

Dissabte, 25 de novembre, se celebra el Dia internacional contra la violència vers les dones. Per això Xesca Fort, oferirà el concert especial "Canción desnuda" acompanyada de la banda formada per Òscar Ferret (piano), Joan Manuel Celorio (guitarra elèctrica), Jordi Mestres (contrabaix), Pau Albà (bateria) i, com a convidat especial, Ken Stringfellow (guitarra elèctrica, sintetitzador i veus). 

És el títol del nou àlbum de la cantant i compositora vilanovina. El repertori que completa el disc s'enfronta a la tasca de plasmar l'univers sentimental de les dones que són supervivents de la violència de gènere. Si és habitual que la música pop canti a l'amor romàntic, les cançons de Xesca Fort estripen els cànons del que és habitual en la composició de piano i veu femenina per reflectir les zones d'ombra d'experiències de superació i, sense renunciar a les emocions, buscar un destinatari alternatiu pels afectes. "Canción Desnuda" és, per tant, un disc exigent que defuig els llocs comuns, tant sonors com lletrístics, del pop contemporani. 

 

El concert s'emmarca en el projecte solidari per a dones "Música contra la violència", que neix del desig d'aportar una mirada diferent al procés de reconstrucció que experimenten les dones que han patit algun tipus de maltractament. Amb la música com a canal, aquest procés pot ser més terapèutic i sanador, més alliberador i constructiu. I això es fa a través de cursos i tallers de sensibilització, per ajudar al màxim nombre de dones que poden trobar-se en aquesta situació. "Música contra la violència" és una eina terapèutica i pedagògica, que permet no camuflar ni emmascarar la problemàtica, sinó obrir vies de consciència i compromís. Música especial per a dones fortes, heroïnes anònimes que necessiten tot just una petita empenta per salvar el món. Durant els mesos d'octubre i novembre la Xesca ha fet una vintena de tallers per sensibilitzar els joves al voltant de la violència masclista mitjançant la música i les lletres de les cançons (rap, reggaeton, rock and roll, pop...) amb grups d'alumnat de 3r, 4t d'ESO i Batxillerat d'instituts i escoles de la ciutat.

 

El concert serà dissabte 25 a les 21 h a l'Auditori Eduard Toldrà. Les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat

 

I diumenge 26, Eduard Toldrà torna a l'Auditori de la mà de Maria Lluïsa Muntada i Cosmos Quartet. "Toldrà a 5" es podria considerar la tercera part d'un seguit de concerts dedicats a cançons adaptades per a veu i corda d'Eduard Toldrà; un projecte que neix l'any 2012 amb la celebració de l'Any Toldrà i continua l'any 2014 amb la proposta Toldrà "a quattro". 

 Essent un excel·lent violinista, el coneixement específic que Eduard Toldrà tenia de la literatura per a corda el va portar a adaptar-hi molta de la seva obra per a veu i piano. Una obra que d'altra banda és molt rica, d'una gran qualitat artística i vocal i que cal reivindicar. En aquesta ocasió, s'ofereix un programa on la veu i la corda juguen, dialoguen i conflueixen. En aquest joc hi és convidat el compositor i cantant Jordi Domènech, que ha elaborat expressament per a l'ocasió uns arranjaments sobre algunes de les seves cançons respectant-les nota a nota, amb gran sensibilitat.

 

Acompanyaran la soprano Maria Lluïsa Muntada, el Cosmos Quartet: Helena Satué i Bernat Prat al violí, Lara Fernandez a la viola, i Oriol Prat al violoncel.

 

El concert començarà diumenge a les 19 h. Les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat


Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat

LICEUBIB UNEIX LITERATURA I ĎPERA.

20/11/2017

 
La Xarxa de Biblioteques de Vilanova i la Geltrú presenta el projecte LiceuBib, una iniciativa que s'organitza amb la col·laboració del Gran Teatre del Liceu i el Servei de Biblioteques de la Generalitat, un projecte que uneix literatura i òpera.

Seran quatre sessions al llarg de la temporada 2017/18 que conduïdes per Isabel Pla, música i professora de l’Escola Conservatori Mestre Montserrat, ens aproparan a les quatre òperes del Liceu d’enguany:

 - La primera trobada serà l'1 de desembre i es parlarà de ‘Tristan un Isolde', de Richard Wagner

-  La segona serà el 12 de gener amb ‘L'Elisir d'Amore' de Gaetano Donizetti

- El 16 de febrer serà el torn de ‘Roméo et Juliette' de Charles Gounod

- I l'1 de juny ‘Manon Lescaut' de Giacomo Puccini

Totes les trobades es faran a les 18h a la biblioteca Armand CardonaTorrandell. És una activitat gratuïta i cal fer inscripció prèvia a la biblioteca.

Com a cloenda d’aquest cicle els participants en aquesta acció tindran la possibilitat d'anar a veure l’òpera Manon Lescaut el mes de juny amb una important rebaixa en relació al preu habitual de les entrades.

M┌SICA CONTRA LA VIOL╚NCIA ENVERS LES DONES

20/11/2017


El projecte solidari per a dones Música contra la violència neix del desig d'aportar una mirada diferent al procés de reconstrucció que experimenten les dones que han patit algun tipus de maltractament. Amb la música com a canal, aquest procés pot ser més terapèutic i sanador, més alliberador i constructiu. A través de cursos i tallers de sensibilització ens recolzem en la música per compondre de manera metafòrica la nostra pròpia melodia, una música alegre i optimista que ens acompanyi i soni de fons cada vegada que ens diguem a nosaltres mateixes puc fer-ho, vaig a canviar la meva vida.
 
 
El projecte Música contra la violència és sensibilització, són tallers i concerts on XESCA FORT deixa part de la seva ànima per ajudar al màxim nombre de dones que poden trobar-se ara mateix en el punt en què ella també va arribar a trobar-se. Música contra la violència és un cd de música especial per a dones fortes, heroïnes anònimes que necessiten tot just una petita empenta per salvar el món. És el meu projecte més íntim i personal però alhora és aquesta part de mi que vull compartir més que cap altra cosa.

Música contra la violència és a més un producte tangible, una eina terapèutica i pedagògica, que permet no camuflar ni emmascarar la problemàtica, sinó obrir vies de consciència i compromís. Una mirada a través de les cançons i els seus textos, amb el valor afegit de compartir la seva pròpia experiència. És, en definitiva un conjunt d'elements que pot ajudar-nos com a societat a reconstruir cors plens de runa.

 
 
CONCERT DE PRESENTACIÓ
  
Canción desnuda és el nou àlbum de la cantant i compositora Xesca Fort. El repertori que completa el disc s’enfronta a la tasca de plasmar l’univers sentimental de les dones que són supervivents de la violència de gènere. Si és habitual que la música pop canti a l’amor romàntic, les cançons de Xesca Fort estripen els cànons del que és habitual en la composició de piano i veu femenina per reflectir les zones d’ombra d’experiències de superació i, sense renunciar a les emocions, buscar un destinatari alternatiu pels afectes. Canción Desnuda és, per tant, un disc exigent que defuig els llocs comuns, tant sonors com lletrístics, del pop contemporani. 
 
 
FITXA ARTÍSTICA:
Xesca Fort, veu principal
Òscar Ferret, piano
Joan Manuel Celorio, guitarra elèctrica
Jordi Mestres, contrabaix
Pau Albà, bateria
Ken Stringfellow, guitarra elèctrica, sintetitzador i veus

 
Concert especial en motiu del Dia internacional contra la violència envers les dones - 25 DE NOVEMBRE DE 2017 (21 H)
 


Arxiu adjunt en PDF

Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/666/6/musica-moderna/xesca-fort
Enllaç a http://surtdecasa.cat/penedes/musica/entrevista-xesca-fort-cantant-compositora-i-vocal-coachNotícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltr˙ Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2017 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltr˙ (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS