Teatre Principal

Veure tota la programació

Notícies

RETORN DE L'IMPORT DE LES ENTRADES DEL TEATRE I L'AUDITORI

28/05/2020

A causa de la Covid-19 queden ajornats els espectacles de maig i juny, donant per finalitzada la temporada febrer-juny 2020 d’Arts Escèniques i Música. Finalment s’ha decidit retornar l’import de totes les entrades comprades per la dificultat de poder preveure, de cara a la propera temporada, quan i de quina manera es podran obrir els equipaments escènics, amb quins aforaments o tipologia d’espectacles.

La devolució de l’import de totes les entrades, ens permet plantejar per a la tardor una nova temporada adaptada a les mesures sanitàries corresponents.

No s’ha anul·lat cap espectacle, entre la temporada de tardor i l’any vinent, podrem gaudir de tots els espectacles ajornats pel confinament. 


Com demanar la devolució dels diners de les entrades comprades dels espectacles suspesos?

- La devolució de l’import de les entrades comprades a través d’Internet es farà automàticament a la targeta amb la qual es va fer la compra, en els propers dies.

- La sol·licitud de la devolució de l’import de les entrades comprades a taquilles es farà de la següent manera:


ON I QUAN?

• Del 5 al 27 de juny de 2020.
• Els divendres i dissabtes de 17h a 20h, a la taquilla del Teatre Principal.


COM?

- Presentant el formulari d’autorització de transferència bancària omplert i segellat pel banc o presentant el certificat de titularitat del compte bancari, juntament amb les entrades en paper a la taquilla del Teatre.


- Per OBTENIR el formulari d’autorització de transferència bancària per la petició de devolució de l’import de les entrades:

1. El pots descarregar en el document adjunt de sota. 

2. Demana’l a la taquilla del Teatre (divendres i dissabtes de 17 a 20h)

3. Demana’l a la Regidoria de Cultura (casa Olivella, plaça de la Vila núm. 12, de dilluns a divendres de 11 a 13h).


- Un cop tinguem el formulari d'autorització de transferència bancària omplert, segellat i entregat a les taquilles del Teatre, juntament amb les entrades originals impreses, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ingressarà al número de compte bancari indicat, l’import a retornar.
 Aquesta gestió a les taquilles del Teatre s'haurà de fer adaptant-nos i seguint les mesures de seguretat:

• Al vestíbul del Teatre no hi podrà haver més de dues persones (la que s'està atenent i la següent).

• Si al vestíbul ja hi ha dues persones, haureu d'esperar al carrer fent una cua ordenada i mantenint una distància mínima de 2m. 

• Per accedir al vestíbul és obligatori l'ús de mascareta.

• Un cop dins del vestíbuls us haurem de rentar les mans amb el gel hidroalcohòlic disponible.

• Quan us atenguin, haureu de respectar la distància de seguretat marcada.

• No es podrà fer us del wc

• I si hi penseu, porteu un bolígraf de casa.

Segueix-nos a les xarxes! 
 
Descarrega't el full de transferència bancària aquí


Arxiu adjunt en PDF


TOTS DANSEN 2020

21/05/2020

Projecte pedagògic amb el Mercat de les Flors

Durant els dies 20 i 21 de maig, haguéssim acollit l'espectacle final del projecte TOTS DANSEN al Teatre Principal. El “TOTS DANSEN” és un projecte que va néixer al Mercat de les Flors de Barcelona que s’adreça a centres d'ensenyament secundari per apropar el llenguatge corporal i introduir la dansa contemporània als joves.

Les circumstàncies no ens ho han permès, però els professors dels instituts participants, l’IES Manuel de Cabanyes, l’INS Baix a Mar i l’IES Dolors Mallafré, els 100 alumnes de secundària participants, el coreògraf Joao Lima, la formadora Angie Mas i l'equip del Principal us volem oferir aquest vídeo de cloenda.

Felicitem i agraïm la bona feina feta a tot l'equip del projecte de més de 100 components.

Un gran projecte, TOTS DANSEN!JA ENS POTS SEGUIR A SPOTIFY!

05/05/2020

 

 

Entra a Spotify, cerca Auditori Eduard Toldrà i segueix-nos!

 

La primera llista publicada està inspirada amb la programació que teníem preparada aquesta temporada. 

CICLE GAUDÍ ON LINE. ELS DIES QUE VINDRAN

30/04/2020

 

Després de la seva estrena, el Cicle Gaudí online continua amb una nova cita de la mà de FilminCAT. Serà els propers dies 3, 4, 5 i 6 de maig amb el film Els dies que vindran, programat al circuit de més de 50 sales del Cicle Gaudí el passat mes de setembre, i guardonat amb els Gaudís a Millor pel·lícula, Millor actriu i Millor muntatge a la darrera edició dels Gaudí. 

Des d'aquest diumenge 3 de maig i fins dimecres 6 a les 19 h els espectadors i espectadores podran llogar la pel·lícula a FilminCAT al seu preu habitual i rebran automàticament un mes de subscripció gratuïta a la plataforma. A les 19 h del dimarts 5 de maig tindrà lloc una trobada online amb Carlos Marques-MarcetMaria Rodríguez Soto i David Verdaguer, director, actriu i actor protagonistes d'Els dies que vindran a través d'un Instagram Live al canal @academiacinecat

DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA

29/04/2020


Celebrem el Dia Internacional de la Dansa ben lluny del carrer i dels escenaris. El confinament i l'estat d'alarma, que ja ha obligat a la celebració virtual d'altres diades culturals importants, com el Dia Mundial del Teatre o la jornada literària per excel·lència, Sant Jordi, ens ha portat fins a les xarxes la celebració d'aquesta diada.

 

El Teatre Principal ens hem sumat a la iniciativa de l'Associació de Professionals de la Dansa a Catalunya (APDC) per celebrar aquest dia internacional des de casa. Durant tot aquest mes hem compartit a les nostres xarxes socials diferents propostes entorn la dansa, així com vídeos ballant i coreografiant  moviments al ritme de diferents estils musicals, realitzats des de confinament, que ens heu anat compartint amb les etiquetes #BallemaCasaDID20 i la pròpia del Teatre Principal de VNG, #DID20VNG. Moltes gràcies per la vostra participació! El confinament no atura el moviment!

 

Dia Internacional de la Dansa 2020 a VNG

 

Enguany no hem pogut trobar-nos amb escoles i associacions dedicades a la dansa, a la tradicional exhibició als carrers i places de Vilanova i la Geltrú. Però per tal de manifestar el paper clau de la dansa i posar en valor el capital artístic que té la nostra ciutat també en aquesta disciplina, us oferim un video coral amb la participació de ballarins professionals de la nostra ciutat. El vídeo que ha estat editat amb el suport de la Regidoria de Comunicació compta amb la participació de: Thérèse Lorenzo, Lluís Pascual, Belen Cabanes, Mar Sanchez, Montse Llopis, Maite Ferré, Rosa Mari González, Laura Rodríguez i Nàdia López.

 

El Dia Internacional de la Dansa, impulsat per la UNESCO l'any 1982 en memòria del naixement del ballarí i coreògraf Jean-Georges Noverre (1727) té per objectiu atraure l'atenció sobre aquesta disciplina artística de la mà de totes les persones que han fet de la dansa el seu mitjà d'expressió creativa més enllà de les barreres culturals, polítiques o ètniques. Cada any la UNESCO demana a alguna personalitat reconeguda del món de la dansa que redacti un missatge que posteriorment es difon a nivell mundial. Enguany, ha estat el ballarí, coreògraf, professor i actor sudafricà, Gregory Vuyani Maqoma. Mentre que per part de l'APDC, el Manifest ha estat redactat per Montse Otzet, us el compartim en aquesta notícia.

FELIÇ DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA!!!
Esperem retrobar-nos ben aviat!


Arxiu adjunt en PDF


CICLE GAUDÍ ON LINE

17/04/2020


La primera cita serà els propers dies 19, 20, 21 i 22 d’abril i el film escollit és “La hija de un ladrón”. 
 
A partir d’aquest mes d’abril, l’Acadèmia del Cinema Català portarà el Cicle Gaudí online amb la col·laboració de FilminCAT i l’Institut Català de les Empreses Culturals.

Es podran veure online els títols que hagin passat pel circuit de sales i dialogar amb els seus creadors/es i protagonistes. Des d’aquest diumenge FilminCAT oferirà el títol escollit al preu habitual de lloguer amb un mes de cinema a la seva plataforma sense cost afegit.
 
Des de diumenge 19 d’abril i fins dimecres 22 a les 19h els espectadors i espectadores podran veure la pel·lícula a FilminCAT i rebre automàticament una subscripció mensual a la plataforma. A les 19h del dimarts 21 d’abril podran dialogar amb la Belén Funes i la Greta Fernández, directora i actriu protagonista de “La hija de un ladrón” a través d’un Instagram Live al canal @academiacinecat.

El Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà anuncien les noves dates dels espectacles ajornats

07/04/2020

El Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà anuncien les noves dates de la programació Escena ajornada.

 

L’estat d’alarma i el confinament han provocat el tancament dels equipaments culturals de la ciutat i han deixat en suspens la programació d’arts escèniques prevista per aquests mesos. Lluny de renunciar-hi, l’Ajuntament està treballant per trobar-hi alternatives.

 

La regidora de Cultura, Adelaida Moya, ho explica d’aquesta manera: "La cultura també és una activitat econòmica que, com moltes altres, aquests dies s'està veient afectada per a aquesta aturada forçosa que representa el confinament. Els programadors públics en som molt conscients i amb l'objectiu de no perjudicar, encara més, la economia dels artistes i creadors del món de la cultura, estem aplaçant els espectacles que ja teníem programats i en cap cas els suspendrem". 

 

Així doncs, les noves dates dels espectacles ajornats fins el moment són:

 

 • - Medusa Fest: aquest festival musical s’emplaça al dissabte 3 d’octubre.
 • - Concert “Contrallums” de la Camerata Eduard Toldrà: diumenge 4 d’octubre
 • - L’espectacle de música familiar “El pot petit al teatre”: diumenge 11 d’octubre.
 • - “Els ocells” de la cia La Calòrica: divendres 23 d’octubre
 • - La cantaora Mayte Martín portarà “Memento”: dissabte 24 d’octubre.
 • - L’espectacle familiar de La Xarxa  “Maduuuuuixes” de La Bleda: diumenge 1 de novembre.
 • - “Lluny de casa” de l'Aula d’Activitats Teatrals Tracart: divendres 6 de novembre.
 • - “Paraísos mejores”, de Javier Ruibal: dissabte 14 de novembre
 • - Clara Peya protagonitzarà “Estómac”: diumenge 22 de novembre
 • - Terra Teatre amb “Els darrers dies de la Catalunya republicana”: divendres 11 de desembre
 • - “La Tempesta” de la cia Parking Shakespeare: diumenge 14 de març de 2021
 • - “L’art de la fuga” de la Camerata Eduard Toldrà: diumenge 28 de març de 2021
 • - L’espectacle infantil “La lluna en un pot”, de La petita Malumaluga: diumenge 25 d’abril de 2021

En el cas dels espectacles previstos a partir del mes de maig, s’anirà veient com evoluciona la situació de la pandèmia i, si cal, també es trobaran noves dates.

 

Pel que fa les entrades, les persones que ja tinguin comprada l’entrada per a algun dels espectacles ajornats i estiguin interessades en assistir a la nova data, les entrades seran vàlides per a la nova data. Si no hi poden assistir, se’ls retornarà l’import. Per tal de conèixer i gestionar les situacions de cada espectador, es demana que s’envii un correu electrònic a cultura@vilanova.cat, abans de diumenge 19 d’abril, explicant si es vol mantenir l’entrada per a la nova data o si es vol un retorn de l’import.

 

Mentre l’Auditori Eduard Toldrà i el Teatre Principal són tancats pel decret de l’estat d’alarma, podeu seguir-los als seus webs i a les xarxes socials Facebook i Instagram. La Regidoria de Cultura continua treballant des de casa compartint a les xarxes nous formats culturals pel confinament, actualitzant la informació de la temporada, i donant resposta als dubtes i consultes de la ciutadania a través del correu electrònic. 

Més informació de recursos culturals per a aquests dies, aquí: https://www.vilanova.cat/doc/doc_70899688.pdf.

 

 

El Dia Internacional de la Dansa, enguany des de casa

 

Vilanova i la Geltrú se suma a la iniciativa de l'Associació de Professionals de la Dansa a Catalunya per celebrar el Dia Internacional de la Dansa des de casa. Des de l'1 fins al 29 d'abril s'anima tothom a convertir les xarxes en una festa del moviment. Enlloc de portar les escoles de dansa al carrer com cada any, l'Ajuntament convida tothom a ballar a casa i penjar els vídeos a les xarxes. Es poden penjar coreografies amb la música que es vulgui, acompanyades del hashtag #BallemaCasaDID20. Hi està tothom convidat: professionals, amateurs, nens i nenes, joves i grans. El Teatre Principal convida a participar en aquesta campanya afegint el hashtag #DID20VNG i etiquetant @elprincipalvilanova i @ajuntamentvilanova.

Podeu veure aquí un vídeo promocional d'aquesta iniciativa per fer dansa d'estar per casa.

DIA MUNDIAL DEL TEATRE

27/03/2020

EL TEATRE ÉS ESPERANÇA I INSPIRACIÓ

Aquests dies, no podem sortir. Per prudència, per responsabilitat, per solidaritat, hem de quedar-nos a casa i evitar al màxim el contacte físic amb altres. No podem, doncs, anar al teatre, no podem gaudir dels moments únics que ens proporciona, del contacte directe entre actors i públic. No podem omplir platees ni donar vida a personatges damunt de l’escenari.

El confinament està fent evident com de valuosos són els moments compartits en comunitat, moments com els que vivim quan anem al teatre: quan riem, plorem o ens indignem amb altres persones; quan una història ens interpel·la col·lectivament i ens fa pensar; quan un diàleg ens qüestiona les certeses i ens incita a intercanviar opinions amb altres espectadors, a estar-hi d’acord o en desacord. El teatre no només ens dona motius per gaudir de la vida en comú, també canalitza missatges i idees i ens convida a ser crítics, a tenir opinió, a contrastar-la amb altres.

El que estem vivint aquestes setmanes serà, segur, matèria primera per al teatre quan sortim d’aquesta crisi. N’haurem d’aprendre un munt d’aquesta experiència i el teatre serà, com en altres ocasions, un canal privilegiat per reflexionar-hi, per estendre’n els aprenentatges. Quan tot això s’acabi, haurem de recordar com hem trobat a faltar l’escalf de la comunicació en directe, l’emoció que transmeten paraules i els gestos damunt l’escenari, la màgia que es crea en la foscor d’una sala plena de públic expectant. I recuperar-ho. I potenciar-ho. I fer-ho créixer perquè més i més persones aprenguin a gaudir-ne.

En aquest 27 de març de 2020, en el Dia Mundial del Teatre, ens cal reivindicar, més que mai, l’esperit d’aquesta art escènica. En uns moments d’incertesa, de por i d’aïllament, hem de cuidar i mantenir els seus valors: la seva capacitat per convocar persones diferents per compartir una estona de creació, reflexió i diversió; per construir comunitat; per ser altaveu dels neguits col·lectius; la seva vocació d’entretenir, d’emocionar, de fer pensar, de denunciar.

El teatre és creació i cultura però també és esperança i inspiració. Si podem imaginar mons millors damunt d’un escenari, podrem bastir-los, també, a la realitat.

Necessitarem el teatre per sortir d’aquesta crisi. Fem teatre. Gaudim del teatre.
 
MANIFEST DEL DIA MUNDIAL DEL TEATRE 2020. Vegeu PDF adjunt .


Arxiu adjunt en PDF
Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2020 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS