Teatre Principal

Veure tota la programació

Notícies

El Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà anuncien noves dates

07/04/2020

El Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà anuncien les noves dates de la programació Escena ajornada.

 

L’estat d’alarma i el confinament han provocat el tancament dels equipaments culturals de la ciutat i han deixat en suspens la programació d’arts escèniques prevista per aquests mesos. Lluny de renunciar-hi, l’Ajuntament està treballant per trobar-hi alternatives.

 

La regidora de Cultura, Adelaida Moya, ho explica d’aquesta manera: "La cultura també és una activitat econòmica que, com moltes altres, aquests dies s'està veient afectada per a aquesta aturada forçosa que representa el confinament. Els programadors públics en som molt conscients i amb l'objectiu de no perjudicar, encara més, la economia dels artistes i creadors del món de la cultura, estem aplaçant els espectacles que ja teníem programats i en cap cas els suspendrem". 

 

Així doncs, les noves dates dels espectacles ajornats fins el moment són:

 

 • - Medusa Fest: aquest festival musical s’emplaça al dissabte 3 d’octubre.
 • - Concert “Contrallums” de la Camerata Eduard Toldrà: diumenge 4 d’octubre
 • - L’espectacle de música familiar “El pot petit al teatre”: diumenge 11 d’octubre.
 • - “Els ocells” de la cia La Calòrica: divendres 23 d’octubre
 • - La cantaora Mayte Martín portarà “Memento”: dissabte 24 d’octubre.
 • - L’espectacle familiar de La Xarxa  “Maduuuuuixes” de La Bleda: diumenge 1 de novembre.
 • - “Lluny de casa” de l'Aula d’Activitats Teatrals Tracart: divendres 6 de novembre.
 • - “Paraísos mejores”, de Javier Ruibal: dissabte 14 de novembre
 • - Clara Peya protagonitzarà “Estómac”: diumenge 22 de novembre
 • - Terra Teatre amb “Els darrers dies de la Catalunya republicana”: divendres 11 de desembre
 • - “La Tempesta” de la cia Parking Shakespeare: diumenge 14 de març de 2021
 • - “L’art de la fuga” de la Camerata Eduard Toldrà: diumenge 28 de març de 2021
 • - L’espectacle infantil “La lluna en un pot”, de La petita Malumaluga: diumenge 25 d’abril de 2021

En el cas dels espectacles previstos a partir del mes de maig, s’anirà veient com evoluciona la situació de la pandèmia i, si cal, també es trobaran noves dates.

 

Pel que fa les entrades, les persones que ja tinguin comprada l’entrada per a algun dels espectacles ajornats i estiguin interessades en assistir a la nova data, les entrades seran vàlides per a la nova data. Si no hi poden assistir, se’ls retornarà l’import. Per tal de conèixer i gestionar les situacions de cada espectador, es demana que s’envii un correu electrònic a cultura@vilanova.cat, abans de diumenge 19 d’abril, explicant si es vol mantenir l’entrada per a la nova data o si es vol un retorn de l’import.

 

Mentre l’Auditori Eduard Toldrà i el Teatre Principal són tancats pel decret de l’estat d’alarma, podeu seguir-los als seus webs i a les xarxes socials Facebook i Instagram. La Regidoria de Cultura continua treballant des de casa compartint a les xarxes nous formats culturals pel confinament, actualitzant la informació de la temporada, i donant resposta als dubtes i consultes de la ciutadania a través del correu electrònic. 

Més informació de recursos culturals per a aquests dies, aquí: https://www.vilanova.cat/doc/doc_70899688.pdf.

 

El Dia Internacional de la Dansa, enguany des de casa

 

Vilanova i la Geltrú se suma a la iniciativa de l'Associació de Professionals de la Dansa a Catalunya per celebrar el Dia Internacional de la Dansa des de casa. Des de l'1 fins al 29 d'abril s'anima tothom a convertir les xarxes en una festa del moviment. Enlloc de portar les escoles de dansa al carrer com cada any, l'Ajuntament convida tothom a ballar a casa i penjar els vídeos a les xarxes. Es poden penjar coreografies amb la música que es vulgui, acompanyades del hashtag #BallemaCasaDID20. Hi està tothom convidat: professionals, amateurs, nens i nenes, joves i grans. El Teatre Principal convida a participar en aquesta campanya afegint el hashtag #DID20VNG i etiquetant @elprincipalvilanova i @ajuntamentvilanova.

Podeu veure aquí un vídeo promocional d'aquesta iniciativa per fer dansa d'estar per casa.

DIA MUNDIAL DEL TEATRE

27/03/2020

EL TEATRE ÉS ESPERANÇA I INSPIRACIÓ

Aquests dies, no podem sortir. Per prudència, per responsabilitat, per solidaritat, hem de quedar-nos a casa i evitar al màxim el contacte físic amb altres. No podem, doncs, anar al teatre, no podem gaudir dels moments únics que ens proporciona, del contacte directe entre actors i públic. No podem omplir platees ni donar vida a personatges damunt de l’escenari.

El confinament està fent evident com de valuosos són els moments compartits en comunitat, moments com els que vivim quan anem al teatre: quan riem, plorem o ens indignem amb altres persones; quan una història ens interpel·la col·lectivament i ens fa pensar; quan un diàleg ens qüestiona les certeses i ens incita a intercanviar opinions amb altres espectadors, a estar-hi d’acord o en desacord. El teatre no només ens dona motius per gaudir de la vida en comú, també canalitza missatges i idees i ens convida a ser crítics, a tenir opinió, a contrastar-la amb altres.

El que estem vivint aquestes setmanes serà, segur, matèria primera per al teatre quan sortim d’aquesta crisi. N’haurem d’aprendre un munt d’aquesta experiència i el teatre serà, com en altres ocasions, un canal privilegiat per reflexionar-hi, per estendre’n els aprenentatges. Quan tot això s’acabi, haurem de recordar com hem trobat a faltar l’escalf de la comunicació en directe, l’emoció que transmeten paraules i els gestos damunt l’escenari, la màgia que es crea en la foscor d’una sala plena de públic expectant. I recuperar-ho. I potenciar-ho. I fer-ho créixer perquè més i més persones aprenguin a gaudir-ne.

En aquest 27 de març de 2020, en el Dia Mundial del Teatre, ens cal reivindicar, més que mai, l’esperit d’aquesta art escènica. En uns moments d’incertesa, de por i d’aïllament, hem de cuidar i mantenir els seus valors: la seva capacitat per convocar persones diferents per compartir una estona de creació, reflexió i diversió; per construir comunitat; per ser altaveu dels neguits col·lectius; la seva vocació d’entretenir, d’emocionar, de fer pensar, de denunciar.

El teatre és creació i cultura però també és esperança i inspiració. Si podem imaginar mons millors damunt d’un escenari, podrem bastir-los, també, a la realitat.

Necessitarem el teatre per sortir d’aquesta crisi. Fem teatre. Gaudim del teatre.
 
MANIFEST DEL DIA MUNDIAL DEL TEATRE 2020. Vegeu PDF adjunt .


Arxiu adjunt en PDF
VOLS VEURE EL DOCUMENTAL DEL MES?

27/03/2020

Docs Barcelona ofereix poder veure el documental del Mes Cachada programat pel mes de març online i gratuït.

Si esteu interessats a veure aquest documental cal que ens feu arribar un correu a la bústia cultura@vilanova.cat i us farem arribar el link i la contrasenya d'accés.

El link estarà operatiu fins al 5 d'abril.

Sinopsi

El cicle de violència és pervers, però la força del teatre és més poderosa.

Cinc venedores ambulants d’El Salvador exposen les seves vides en un taller de teatre. Allà parlen de les seves vivències als mercats i a les seves llars, la qual cosa els permet reviure els traumes que han patit al llarg de la seva vida.

A través d’aquest experiment liderat per la professora Egly Larreynaga, aquestes dones –Magaly, Magda, Ruth, Chileno i Wendy–  viuen una transformació profunda que els permetrà descobrir la seva pròpia veu i adonar-se dels efectes que ha provocat en elles i en els seus fills la realitat violenta i masclista que les envolta. A través dels assajos, aquestes dones solteres i treballadores seran conscients que el cicle de la violència es reprodueix amb facilitat en ambients on els fills creixen sense haver paït el dolor del passat.

Després de formar una petita companyia anomenada La Cachada Teatro, accepten el repte de crear una obra professional interpretant-se a si mateixes per explicar les seves històries i experiències vitals. Un procés catàrtic, sincer i alliberador que reflecteix la valentia d’aquestes dones per afrontar el seu passat i els secrets més profunds amb una generositat encoratjadora.
 

AJORNAMENT DE LA PROGRAMACIÓ DEGUT AL CORONAVIRUS

24/03/2020


Seguint les mesures establertes per les autoritats pertinents en relació el coronavirus SARS-CoV-2, el TEATRE PRINCIPAL I L'AUDITORI EDUARD TOLDRÀ AJORNEN L'ACTIVITAT PROGRAMADA del 12 de març a l'11 d'abril.

Els espectacles AJORNATS fins el moment són:

• Dissabte 14 de març. Concert i vermut amb Clara Peya. Concert Estómac. 
• Diumenge 15 de març. Concert Mayte Martín. Memento.
• Dissabte 21 de març. Lluny de casa. Tracart. Aula d'Activitats Teatrals. 
• Diumenge 22 de març. Concert El Pot Petit.
• Dijous 26 de març. Xerrada Parlem de música. 
• Dissabte 28 de març. ELS OCELLS. Cia. La Calòrica.
• Diumenge 29 de març. Concert L'Art de la fuga. Camerata Eduard Toldrà.
• Divendres 3 d'abril. Concert Javier Ruibal. Paraísos mejores.
• Dissabte 4 d'abril. Els darrers dies de la Catalunya republicana. Cia. Terra Teatre.
• Diumenge 5 d'abril. Maduuuixes! Cia. La Bleda.
• Projeccions de cinema de cineclub Sala1: 17 i 24 de març, 31 i 7 d'abril.
• Projeccions de cinema Documental del Mes: 18 de març.
• Projeccions de cinema cicle Gaudí: 26 de març.
• Projeccions de cinema cicle Manhaussen: 12 i 19 de març, 2 d'abril.
• Funcions escolars de l’Anem al Teatre.

Properament informarem de les NOVES DATES dels espectacles ajornats
En el cas que l'espectacle no es pugui reprogramar o no s'hi pugui assistir, informarem del procediment de retorn de l'import de les entrades.

Els dissabtes les taquilles estaran tancades fins a nou avís. 

Per a qualsevol dubte, podeu enviar un email a info@elprincipal.cat, info@auditoritoldra.cat i cultura@vilanova.cat.

Podeu seguir informant-vos als nostres webs i xarxes (Facebook i Instagram) del Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà.
 
Moltes gràcies per la vostra comprensió!

#JoEmQuedoACasa    #TheShowMustGoOn 

SUSPENSIÓ DELS ESPECTACLES I ACTIVITATS DE TEATRE I AUDITORI

12/03/2020

Seguint les recomanacions de les administracions públiques pertinents respecte a la situació del COVID -19, el Teatre Principal i l’Auditori Eduard Toldrà s’ajornen les seves representacions i les activitats públiques durant 15 dies: del dijous 12 de març i fins al 27 de març (ambdós inclosos).
Els espectacles ajornats són:

• Projeccions de cinema cicle Manhaussen. 12 i 19 de març.
• Projeccions de cinema de cineclub Sala1. 17 i 24 de març.
• Projeccions de cinema Documental del Mes. 18 de març.
• Projeccions de cinema cicle Gaudí. 26 de març.
• Funcions escolars de l’Anem al Teatre.
• Concert i activitat de vermut de Clara Peya. Estómac. 14 de març
• Concert de la Mayte Martín. Memento. 15 de març
• Funció Lluny de casa. Tracart. 21 de març
• Concert El Pot Petit. 22 de març
• Xerrada Parlem de música. 26 de març

Properament informarem de les noves dates dels espectacles ajornats. En el cas que l'espectacle no es pugui reprogramar o no s'hi pugui assistir, informarem del procediment de retorn de l'import de les entrades.
 
Els dissabtes les taquilles estaran tancades fins a nou avís. Per a qualsevol dubte, podeu enviar un email a info@elprincipal.cat, info@auditoritoldra.cat. cultura@vilanova.cat o trucar al telèfon 93 814 00 00 ext.3176 de dilluns a divendres de 10 a 14h.

Preguem disculpeu les molèsties. Moltes gràcies per la vostra comprensió.

PROGRAMACIÓ DEL MES DE MARÇ

05/03/2020

Us volem recordar la programació ESCENA del mes de març!

 

Els concerts, espectacles i exposicions preparades pel mes de març són:

 

- Divendres 13 de març a les 19:00 h - INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ: ARMAND CARDONA TORRANDELL 1956-1959.

- Dissabte 14 de març a les 21:00h - CONCERT DE LA CLARA PEYA "ESTÓMAC".

- Diumenge 15 de març a les 19:00 h - CONCERT DE LA MAYTE MARTIN "MEMENTO".

- Dissabte 21 de març a les 20:00 h - DIA MUNDIAL DEL TEATRE AMB TRACART "LLUNY DE CASA".

-Diumenge 22 de març a les 18:00 h - CONCERT DEL POT PETIT. 

- Divendres 27 de març  a les 19:00 h -  INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ: ELOGI DEL MALENTÈS.

- Dissabte 28 de març a les 21:00 h - OCELLS. COMPANYIA LA CALÒRICA. 

- Diumenge 29 de maç a les 19:00 h - CONCERT DE LA CAMERATA EDUARD TOLDRÀ "L'ART DE LA FUGA". dIRECCIÓ: EDMON COLOMER. CLAVE SOLISTA: DANI ESPASA. 

 

Altres activitats:

 

- Dissabte 7 de març a les 19:30 a la La Sala - MEDUSA ROCKS! amb els grups Olsen Twinz + The Lions Constellation.

- Dissabte 14 de març a les 12:00 h a la plaça de l'Assumpció - TROBADA AMB LA CLARA PEYA. 

- Dijous 26 de març a les 21:00 h - PARLEM DE MÚSICA (DOC): LA MÚSICA CLÀSSICA EN TEMPS DE LA GUERRA FREDA.

 

I la programació de cinema del Teatre Principal!

 

- Dimarts 10 de març a les 20:30 h - CINECLUB SALA1: EL REFLEJO DE SYBIL.

- Dijous 12 de març a les 20:30 h - AMICAL DE MAUTHASEN: EL ÚLTIMO TREN A AUSCHWITZ. 

- Dimarts 17 de març a les 20:30 h - CINECLUB SALA1: DIOS ES MUJER Y SE LLAMA PETRUNYA.

- Dimecres 18 de març a les 20:30 h - DOCUMENTAL DEL MES: CACHADA. 

- Dijous 19 de març a les 20:30 h - AMICAL DE MAUTHAUSEN: LA ZONA GRIS. 

- Dimarts 24 de març a les 20:30 h - CINECLUB SALA1: THE FAREWELL. 

 

 

RECORDEU!  Venda d'entrades, tots els dissabtes de 17:00 a 20:00 h a les taquilles del Teatre Principal, des d'una hora abans de cada espectacles, a les taquilles de l'equipament on hi hagi l'activitat i per Internet a www.elprincipal.cat i www.auditoritoldra.cat

Per la programació de cinema les taquilles s'obriran 30 minuts abans de la projecció. 

 


Enllaç a http://www.elprincipal.cat
Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat

AVÍS PER L'OBRA ELS OCELLLS DEL 28 DE MARÇ

28/02/2020

Des de la companyia ens informen que a l'espectacle s'utilitza llum estroboscòpica i que podria suposar un risc per a persones amb epilèpsia.

Gràcies 

CICLE GAUDÍ. LA HIJA DE UN LADRÓN

20/02/2020

La Sara ha estat sola tota la vida. Té 22 anys i un nadó, i el seu desig és formar una família normal al costat del seu germà petit i el pare del seu fill. El seu pare, el Manuel, després d’anys d’absència, surt de la presó i decideix reaparèixer a les seves vides.
La Sara sap que ell és el principal obstacle en els seus plans i pren una decisió difícil: allunyar-lo d’ella i del seu germà. 

Direcció: Belén Funes
Versió Original en Català i Castellà
Intèrprets:
Greta Fernández, Eduard Fernández, Adela Silvestre, Àlex Monner
 
DIJOUS 27 DE FEBRER A LES 20.30 H. 

Preu entrada:
4.50€ / 3€ Carnet Jove, socis Sala 1, aturats, jubilats i + 65 anys, alumnes de català per adults participants en el programa Voluntariat per la Llengua / Club La Vanguardia 2x1.

Venda d'entrades: 
30 minuts abans a la taquilla o al web www.elprincipal.cat

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2020 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS