Teatre Principal

Temporada març-juny 2017

Veure tota la programació

Notícies

CICLE GAUDÍ. UN MONSTRE EM VE A VEURE (Versió doblada al català)

12/05/2017

Conor O'Malley és un noi de 13 anys que a causa de l'assetjament escolar que pateix a l'escola, a més de la greu malaltia que pateix la seva mare, ha desenvolupat un món de fantasia al voltant de les fades, follets i altres criatures meravelloses, que li permet escapar de la seva rutina i superar les seves pors. 

A través de la finestra de la seva habitació, el protagonista veu un arbre que s'ha mantingut en peu des de fa milers d'anys. Uns minuts desprès de la mitjanit, Conor desperta i es troba un monstre a la finestra. Però no és el monstre que ell esperava, el del malson que té gairebé totes les nits des que la seva mare va començar el dur i inacabable tractament. Aquest monstre és una mica diferent, i vol el més perillós de tot: la veritat. Podrà aquest increïble arbre que ha cobrat vida en la seva imaginació ajudar-lo a superar els seus problemes?
 
Dijous 25 de maig a les 20.30h. 
Versió doblada al català.
 


Enllaç a http://ciclegaudi.cat/

Entrades a la venda per al concert d'obertura del 37è FIMPT

09/05/2017

  
Avançament del cartell i entrades a la venda per al 37è FIMPT
 
El cantant, guitarrista i ànima del grup Sanjosex, Carles Sanjosé, i l’acordionista diatònic Carles Belda, obriran el 37è FIMPT amb la seva versió del ‘Passeig del Carme’ de Pere Tàpias, tal com van fer Toti Soler, Elisabet Raspall i Jordi Paulí, Gemma Humet i Carles Dènia a les darreres edicions del festival. Belda i Sanjosé presentaran ‘Càntut’, un projecte que recupera cançons i músiques dels avis i àvies de les comarques de Girona. Els dos Carles s’han submergit de ple en el cançoner online “Càntut: Cançons i músiques dels avis”, impulsat pel musicòleg Albert Massip i que rastreja la petja del cant de tradició oral a les comarques de Girona per triar-ne un repertori que han batejat amb el mateix nom: Càntut. El nou disc de Belda i Sanjosex figura al top 20 de la World Music Charts Europe (WMCE) del mes d’abril, la llista europea de world music que escullen periodistes especialitzats d’arreu del continent i també ha estat guanyador de la primera edició del Premi Teresa Rebull a la producció musical en cultura popular i tradicional.
El concert serà divendres 16 de juny a les 20 h al Teatre Principal. Les entrades ja són a la venda a la web del festival al preu de 5€ anticipada, o per 8€ si es compren el mateix dia a la taquilla del Principal.
 
 
Radio Cos, Jordi Molina Septet, Monsieur Domani i Papa Orbe y Los Turpiales Sabaneros actuaran al nou escenari central, ubicat a la Plaça del Port, on també actuarà Boban Markovic Orkestar, cap de cartell de la 37a edició del FIMPT. Els gallecs Radio Cos, liderats per Xurxo Fernandes i Quique Peó, presentaran el seu nou treball “Pasatempo”, un disc que aconsegueix aglutinar les cultures amb les quals han mantingut contacte després de deu anys recorrent escenaris a Bèlgica, Anglaterra, Escòcia, Bretanya i Galícia, transmetent la seva manera d’entendre la música tradicional.
“Matèria del temps”, és una metàfora del que per a Jordi Molina ha estat la música. Cançons d’autoria pròpia que són d’arrel però que mesclen llenguatges i influències: d’allò més tradicional a allò més innovador. De la improvisació al jazz, passant pel cant d’estil i l’havanera és el que podrem sentir al concert de Jordi Molina Septet.
Monsieur Domani aproparà la música popular urbana de Xipre al FIMPT. Se’ls pot considerar una de les poques propostes artístiques que estan mantenint viu i fent créixer el llegat de la música de la seva terra, donant un color propi als sons i sentiments de les músiques tradicionals xipriotes.
Orbe Ortiz i els deu músics colombians que l’acompanyen, descarregaran un directe irresistible a base de ritmes del Carib colombià i ho demostraran a cop de congues, bateria, tiple, baix, maraques, guitarra, saxo, clarinet… i alguna sorpresa més. Papá Orbe y los Turpiales Sabaneros asseguren que “No hi ha frontera que pugui parar el poder curatiu i socialitzador de la seva música”, i ho demostraran, sense cap mena de dubte.
 
 
Seguint amb la idea d’arribar a un ampli ventall de públic, els concerts del 37è FIMPT destaquen per la seva diversitat i qualitat, posant l’accent en la música i els músics del país però sense renunciar a la seva característica fundacional d’internacionalitat.
El 37è Festival Internacional de Música Popular Tradicional se celebrarà a Vilanova i al Geltrú els dies 16,17 i 18 de juny. La resta de concerts programats s’anunciaran en breu.


Enllaç a http://www.vilanova.cat/fimpt/index.php/entrades-2017JA TENIM ELS GUANYADORS DEL PREMI NOVES CREACIONS MUSICALS

07/05/2017

Després de celebrar dissabte 6 de maig la final oberta del Premi Noves Creacions Musicals, el jurat del Premi Noves Creacions Musicals, format per Teresa Llorens (presidenta del jurat i tercera tinenta d’Alcaldia i regidora de Cultura, Equitat i Convivència), Joaquim Garrigosa (director de L’Auditori), David Puertas (periodista i músic), Michèle Alderete (directora coral, arrangista vocal, professora i cantant), Eloi Fuguet (flautista de bec, professor de l’ECMM Vilanova i la Geltrú i programador de l’Auditori Eduard Toldrà), Daniel Gil (violinista, musicòleg i professor de l’ECMM Vilanova i la Geltrú) i Jordi Pons (clarinetista i professor de l’ECMM Vilanova i la Geltrú, de la Hochschule für Musik Basel i del Conservatorio della Svizzera Italiana), han decidit premiar:

CATEGORIA A
El duet MIREIA I MARINA DUO i la seva proposta de concert “Clara Schumann: la musa” amb el premi de la categoria A (millor solista o conjunt de música clàssica o històrica), pel seu gran potencial artístic, on es combina una brillant interpretació musical amb una representació escènica molt adequada. El duet guanyador obtindrà un concert en el marc de la programació estable de l’Auditori Eduard Toldrà, al llarg de la temporada octubre 2017-gener 2018 o març-juny 2018.

El jurat del Premi Noves Creacions Musicals han decidit premiar el músic PAU MONTANÉ PASCUAL i la seva proposta de concert “Percussió & Electrònica” amb un premi accèssit de la categoria A (millor solista o conjunt de música clàssica o històrica), per la seva altíssima qualitat interpretativa i la innovació i risc que una proposta d’aquestes característiques suposa. El guanyador obtindrà un concert en el marc de la programació estable de l’Auditori Eduard Toldrà, al llarg de la temporada octubre 2017-gener 2018 o març-juny 2018.

CATEGORIA B

El duet OBMUD i la seva proposta de concert amb el premi de la categoria B (millor solista o conjunt de música moderna i jazz), pel seu potencial artístic i capacitat interpretativa. El duet guanyador obtindrà un concert remunerat en el marc de la programació estable de l’Auditori Eduard Toldrà, al llarg de la temporada octubre 2017-gener 2018 o març-juny 2018.
 
L'organització i el jurat vol agraïr la participació de tots els finalistes, felicitar els guanyadors i la resta de finalistes per la feina feta.

DOCUMENTAL DEL MES. VENUS

05/05/2017

Dues joves directores daneses convoquen un càsting com a part del procès per filmar una pel·lícula eròtica dirigida per i per a dones.  Com a resposta a la seva crida, més de 100 dones apareixen en el seu apartament i parlen directament a càmera sobre les seves fantasies eròtiques, els seus desitjos i les seves frustacions. A mesura que avança el rodatge les entrevistades s'obren més i la trama va agafant força. Les directores s'adonen que, sense preveure-ho, aquestes sessions íntimes es converteixen en la pel·lícula que necessitaven fer. 
 
Dimecres 10 de maig a les 20.30h.  

VNG celebra el Dia Internacional de la Dansa

28/04/2017

A banda de les exhibicions i activitats de les escoles de la ciutat, els dies 2 i 4 de maig dos instituts de la ciutat tornen a participar al projecte Tots Dansen.

 

Aquest dissabte 29 d'abril se celebra el Dia Internacional de la Dansa 2017, establert per la UNESCO el 1982, com a iniciativa del comitè Internacional de Dansa. El dia escollit fou el 29 d'abril, data del naixement de Jean-Georges Noverre, considerat el creador del ballet modern.

 

Amb l'objectiu de dinamitzar i fomentar la dansa a la nostra ciutat, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, mitjançant el Teatre Principal, impulsa un any més un nodrit programa d'activitats al voltant d'aquesta diada. La implicació de les escoles i associacions de la ciutat és fonamental per a aquesta celebració, omplint Vilanova i la Geltrú de dansa amb diferents coreografies de diversos estils. 

Així, durant tot el dia i a la plaça de les Neus, hi haurà l'exhibició de les escoles i associacions de la ciutat dedicades a la dansa, en el marc de la línia de programació del Teatre Principal que dóna Suport a la Creació Escènica.

 

Al matí seran les escoles de dansa de la ciutat que faran exhibicions a la plaça de les Neus: a les 10.30 h el Centre Gimnàstic Vilanova, a les 11.05 h l'Estudi de Dansa Rosa Mari Gonzàlez i Carme Gatell; a les 11.45 h l'Escola de Ball Teresa Carulla. Després de la lectura del manifest, a les 12.25 h, es farà l'actuació de Dance it a les 12.40 h, i la de Dance Gold Escola de Ball a les 13.20 h.

 

A banda de les exhibicions, com a novetat aquest any, les escoles faran tallers i/o classes obertes a la rambla Principal, ampliant l'oferta de la diada amb un espai de formació i participació.

Així, a les 10.30 h es podrà participar amb Dance Gold Escola de Ball, a les 11.30 h amb Flow Center Estudi d'Arts Escèniques, a les 12.30 h amb l'Estudi de Dansa Rosa Mari Gonzàlez i Carme Gatell, i a les 13.30 h amb Dance it. 

 

A la tarda és el torn de les entitats i associacions de la ciutat dedicades a la dansa, que oferiran les seves exhibicions a la plaça de les Neus. A les 17.15 h actuarà a les 17.30 h Flow Center Estudi d'Arts Escèniques (que, tot i ser una escola, actuarà a la tarda), a les 18 h Compex, a les 18.25 h el Centre Ashram, a les 18.50 h la Societat Guixot, a les 19.15 h el Grup de Dansa de Vilanova i la Geltrú, i a les 19.40 h Nou Country.

 

Amb el mateix objectiu de fer la diada més oberta i participativa, a la tarda, les associacions de country també actuaran totes juntes fent les mateixes coreografies al primer tram de la rambla, des de la plaça de les Neus fins al carrer Miguel de Cervantes. Serà a les 19.50 h aproximadament, amb Country Style, Nou country i Amics del Country.

 

 

Tots Dansen

 

D'altra banda, i en el marc del Dia Internacional de la Dansa, dos instituts de la ciutat es tornen a sumar a la 5a edició del projecte Tots Dansen. Es tracta del Manuel de Cabanyes i el Dolors Mallafrè, que sumen 155 alumnes de 1r de batxillerat.

 

Tots Dansen, organitzat per la Xarxa Transversal i el Mercat de les Flors, celebra la seva 5a edició complint el seu principal objectiu: apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove.

Ho fa, a més, com un dels eixos principals del Pla d'Impuls de la Dansa, promogut per la Generalitat de Catalunya, per reforçar i incrementar el compromís de la dansa amb l'educació, les escoles i la comunitat

Les ciutats que hi participen són Sant Cugat del Vallès, Olot, Vilanova i la Geltrú, Manresa, Tortosa, Granollers i Mataró. 

 

Tots Dansen és un gran espectacle de dansa contemporània, que enguany compta amb la participació de 43 professors i 1.822 alumnes de 30 instituts i escoles de secundària. Les funcions són el resultat de la participació del projecte per part dels estudiants als respectius centres d'ensenyament durant un trimestre escolar. Tots Dansen és un projecte de pràctica artística a l'aula, que es presenta com una eina educativa pel professorat, però sobretot s'introdueix com una vivència i experiència positiva, tant personal com col·lectiva. D'altra banda, el procés de creació coreogràfica que es comparteix entre alumnes i professors, amb la supervisió artística del coreògraf i d'11 ballarins i ballarines locals, dona com a resultat final un espectacle de dansa contemporània. El director artístic enguany és Ramón Baeza, destacada personalitat de la dansa que es fa al nostre país i coreògraf i codirector de Increpación Danza, una companyia d'àmbit internacional caracteritzada pel mestissatge entre la dansa espanyola, el flamenc i la dansa contemporània reconeguda amb diversos premis i mencions. La ballarina-formadora que ha treballat dia a dia amb els alumnes als instituts és Angie Mas.

 

Les funcions a Vilanova i la Geltrú es fan els dies 2 i 4 de maig al Teatre Principal. Tant dimarts com dijous es farà un assaig general de 9.30 a 12.30 h, una representació per a les escoles a les 13 h, i una oberta a tot el públic a les 20 h.

 


Enllaç a http://www.elprincipal.cat/568/2/dansa/tots-dansen/PROGRAMACIÓ CINEMA MES DE MAIG

28/04/2017

La cartellera del mes de maig comença el dimecres 3 de maig a les 20.30h amb la projecció dins la programació de Cineclub Sala 1 de la pel·lícula "Spotlight", en versió original subtitulada, i amb un asessió de cinefòrum posterior. 

El dimarts 9 de maig Sala 1 projectarà "Paterson", el dimarts 16 de maig "Sing Street", el dimarts 23 de maig "Les Fils de Joseph", i el dimarts 30 de maig "Doña Clara". Totes les sessions del cineclub sala 1 son amb V.O.S i comencen a les 20.30h. 

Dins el cicle el Documental del Mes es projectarà el dimecres 10 de maig "Venus"  a les 20.30h. 

Dijous 25 de maig arriba el Cicle Gaudí de cinema amb la projecció de la pel·lícula "Un monstre em ve a veure", en català, també a les 20.30h 

Preus:
Cineclub Sala 1: socis 12 euros. No socis 6 euros. Preu especial de 4,5 euros presentant l'entrada de l'última sessió del cicle Gaudí. 

Documental del Mes: 3 euros. Gratuït pels socis de Sala 1. 

Cicle Gaudí: 4,50 euros. 3 euros amb el carnet Jove, Socis Sala 1, aturats, jubilats i + 65 anys, alumnes de català per adults participanst en el prograam Voluntariat per la Llengua. Club La Vanguardia 2x1.

Círcol Catòlic: socis 6 euros. No socis 7 euros. 

Venda d'entrades:
Cicle Gaudí i el Documental del Mes: 30 minuts abans a la taquilla o al web www.elprincipal.cat
Cineclub sala 1: 30 minuts abans a les taquilles del Teatre Principal.
Círcol Catòlic: 1hora abans a la taquilla.

 

 

 

 


Enllaç a http://www.vilanova.cat/doc/doc_86971756_1.pdf

CICLE GAUDÍ. Espanya en dues trinxeres. La Guerra Civil en color

18/04/2017

Un esplèndid documental que ens apropa a la Guerra Civil des de la distància històrica i amb una nova mirada que permet fer-ho com mai fins ara s'havia fet: en color. Suposa una experiència audiovisual pionera al nostre país que aporta una nova visió a tots els esdeveniments succeïts durant la Guerra Civil gràcies a un relat neutre, a l'espectacularitat del color, a un nou so realista i convincent, a un grafisme didàctic i una part sonora plena d'emoció.  
 
Dijous 20 d'abril a les 20.30h.  
 
Direcció: Francesc Escribano i Luis Carrizo
Guió: Manel Lucas
Música: Israel Marco 
 
Preu: 4,5 euros. 3 euros Carnet Jove, socis Sala 1, aturat, jubilats i + 65 anys, alumnes de català per adults participants en el programa de Voluntariat per la Llengua. Club La Vanguardia 2x1.
Venda d'entrades:
30 minuts abans a la taquilla del Teatre Principal o al web www.elprincipal.cat
 
 EL DOCUMENTAL DEL MES. AMATEURS A L'ESPAI

07/04/2017

En Kristian i en Peter són dos amics, enginyers de primer nivell i comparteixen un somni: construir un coet fet a casa que els permeti viatjar a l'espai. Si tenen èxit, Dinamarca serà el quart país a la història que envia persones més enllà de l'atmosfera terrestre. 
Acompanyats d'un grup de fanàtics de l'aeronàutica, els dos protagonistes hauran de lluitar contra els més grans desafiaments tècnics, i fins i tot hauran de desatendre les seves obligacions familiars per fer realitat el seu somni. Aconseguiran construir un coet amb el mateix pressupost que costaria fer un cotxe?
Amateurs a l'espai és la història d'un dels grans somnis de la humanitat i de com fer-lo realitat, malgrat els petits entrebancs quotidians, com ara perdre el tornavís o les baralles per decidir a qui li toca treure les escombraries. És possible arribar a les estrelles des de casa?
 
Dimecres 12 d'abril a les 20.30h 
Preu: 3 euros
Venda entrades a la web del Teatre Principal o 30 minuts de la projecció a la taquilla.    
 

 
 

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2017 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS