Teatre Principal

Temporada març - juny 2018

Veure tota la programació

Notícies

DIUMENGE 25 S'OBRE LA PLATAFORMA ESCENA 25

23/02/2018

 

CADA DIA 25 ENTRA A ESCENA 25!

Amb la voluntat de seguir mantenint viva la comunitat d’ESCENA 25, cada dia 25, la plataforma Escena 25 s'activarà perquè els joves d'entre 18 i 25 anys puguin comprar les entrades dels espectacles que més els interessi a un preu molt especial. 

Us recordem que aquest diumenge és 25 de febrer i la plataforma Escena 25 s'obrirà  durant 24 h per oferir als joves les entrades dels últims dies de febrer i del mes de març.


Enllaç a http://www.escena25.catOBRIM UNA NOVA FUNCIÓ PER L'ESPECTACLE "LES PERCUSSIONS GRANS I PETITES: TECLES I CASTANYOLES"

22/02/2018

El proper 9 de juny la vilanovina Belen Cabanes, amb Marina González Brià, ens oferiran aquest espectacle que vol apropar el piano i la castanyola al públic d'una manera molt didàctica i propera. L'espectacle tindrà lloc en un entorn tan privilegiat com el dels jardins del Museu Romàntic Can Papiol a les 21h i obrim una nova funció a les 23h.

Amb les percussions de diferents tipus de castanyoles, d'una gran sonoritat, i la música d'un piano clementi i d'un piano, ens oferiran un exquisit programa de música del s.XVIII amb compositors com J.S.Bach, M. Albéniz, P.A.Soler, M. Clementi, F.J. Haydn, W.A. Mozart, E. Granados, J. Malats o M. de Falla. També recuperaran un tango de J. Flotats que ens portarà als teatres del Paral·lel de Barcelona.

Més info i entrades a: www.elprincipal.catCOMENÇA LA NOVA TEMPORADA D'ARTS ESCÈNIQUES I VISUALS A LA CIUTAT

16/02/2018

Tot just acabat el Carnaval, la programació cultural a Vilanova i la Geltrú no s'atura i presentem una nova temporada d'arts escèniques, musicals, visuals i cinema que s'allargarà de març a juny.

Sota la marca "Escena" es presenta la programació estable dels equipaments escènics i d'arts visuals municipals de la ciutat, amb una àmplia i variada oferta de propostes que es podran gaudir al Teatre Principal, a l'Auditori Eduard Toldrà i al Centre d'art contemporani La Sala. 

La programació es dissenya sota criteris de qualitat i de proximitat, entenent la cultura com a motor de creixement econòmic i de cohesió social de la ciutat. 

La nova temporada combina espectacles professionals amb el programa Singulart, el programa de suport a la creació de la Regidoria de Cultura, que té com a objectiu principal donar suport i oportunitat a la creació que té lloc a la nostra ciutat. A més, compta també amb la complicitat i col·laboració de col·lectius professionals, acadèmics i amateurs de la ciutat dedicats a l'escena.

Així entre les propostes de gran format i de nivell nacional la presentació dels nous discs de Manu Guix i d'Obeses, les obres de teatre "Bodas de sangre", amb Clara Segura i Nora Navas i "Cyrano", amb Lluís Homar, l'espectacle de dansa "Cuculand Souvenir", de Roberto Olivan, entre d'altres.

Aquestes propostes es complementen amb les innovadores obres "El metge de Lampedusa", de Xicu Masó, "Filla del seu pare", interpretada per la vilanovina Júlia Barceló; o els concerts de Celeste Alías & Marco Mezquida, de la vilanovina amb projecció internacional Belen Cabanes & Marina Rodríguez, o de Joncol4, que fusiona música clàssica amb flamenc.

Pel que fa a les propostes familiars, destaquen el grup vocal Kollage amb Músiques del món, l'espectacle de circ Mur, un concert per a nadons, o les propostes "L'Endrapasomnis" en el marc de la Fira Conte va! Va de contes, i "La clau", que barreja dansa clàssica i conte infantil.

Com cada temporada, s'organitzen diverses propostes complementàries com l'Escola de l'espectador, el Parlem de música, un workshop de dansa, un taller de circtrobades amb els artistes, xerrades, un taller de circ, una masterclass de guitarra espanyola, o l'activitat Música en família

A més, es continua apostant per apropar la cultura a tots els col·lectius, amb programes com l'Anem al Teatre i el P.A.E. per als escolars, conjuntament amb Educació, l'Apropa cultura, adreçat a usuaris de centres socials en situació de desigualtat, discriminació i risc d'exclusió social, o l'Escena 25 de la Generalitat per a l'accessibilitat dels joves als equipaments escènics i musicals.

Aquesta temporada també continua la programació de cinema al Teatre Principal amb les propostes del Cineclub Sala 1, del Cicle Gaudí, el Documental del Mes i el cicle Amical Mauthausen, a més del nou cicle Gas Natural Fenosa - Premis Goya que projecta gratuïtament el film Handia dissabte 24 de febrer.
La regidoria de Cultura segueix també donant suport al Círcol Catòlic, que programa els espectacles familiars de La Xarxa. 

Així, a l'Auditori Eduard Toldrà es podrà gaudir del Medusa Fest, el festival anual organitzat per La Medusa Rocks; "Cantem!, projecte pedagògic Volta el món i torna al born", amb la complicitat de l'Escola Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat per fomentar valors i coneixements musicals entre l'alumnat de secundària; "Invisibles", un viatge emocional, una experiència musical transformadora sobre la immigració subsahariana; "Lux", dels cors de cambra Isquione i Bitxac; a més dels concerts de la Camerata Eduard Toldrà. També se celebra el Dia Internacional de la Música el 21 de juny.

Pel que fa al Teatre Principal, amb motiu del Dia Mundial del Teatre, es representarà l'obra de teatre social de Tracart "Casa", sobre els refugiats. Teatre fet per joves i dirigit a joves, amb la complicitat del Consell Comarcal del Garraf i Diputació de Barcelona. També se celebra la 4a edició del Tots Dansen, projecte pedagògic que vol apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove. Un altre dels espectacles és el conte "La clau" interpretat en dansa per la companyia Ballet Jove Etern Dansa i el Dia Internacional de la Dansa. També es col·labora un any més amb la Fira Conte Va! Va De Contes, amb una exposició a la sala i una representació de teatre familiar al Principal. Un any més, s'organitza el Nanoteatre, càpsules de teatre representades en diversos espais singulars de la ciutat. L'artista vilanovina amb projecció internacional Belén Cabanes oferirà, juntament amb Marina Rodríguez, "Les percussions grans i petites: tecles i castanyoles" als jardins del Museu Papiol. A més, se celebrarà el Dia Mundial del Circ, amb la programació d'un espectacle professional, "Mur". 

L'acte de presentació de la temporada es farà aquest divendres 16 de febrer a les 20 h al Teatre Principal, amb guió de Susanna García-Prieto, direcció d'Àlex D. Capo i presentat per Dafnis Balduz amb el grup de l'Escotilló Jove del Catòlic, conduït per Edu Roig.

Un acte obert i gratuït que servirà per veure un tast de la temporada i fer-se una idea per comprar els ABONAMENTS, que es posen a la venda l'endemà dissabte 17 de febrer, a partir de les 11 h per Internet, i a les taquilles del Teatre Principal d'11 a 14 h i de 17 a 20 h.

Pel que fa a les ENTRADES, es posen a la venda diumenge 18, també a partir de les 11 h per Internet, i a les taquilles del Teatre Principal d'11 a 14 h i de 17 a 20 h. 
 
US DESITJEM BONA TEMPORADA! 

CINEMA AL FEBRER. EL DOCUMENTAL DEL MES, CICLE GAUDÍ I PREMIS GOYA

16/02/2018

El Documental del Mes.
L'HORA DELS DEURES. Dimecres 21 de febrer a les 20.30h 
Un pare filma l'esforç i patiment diari del seu fill per fer els deures. Completar exercicis que li posen a l'escola és un calvari que oprimeix la passió creativa d'un nen inquiet i imaginatiu. passen els dies, les setmanes i els anys, i observem com les ganes d'aprendre xoquen contra el fantasma del fracàs escolar. L'entranyable relació pare-fill, tota una muntanya russa d'emocions, ens revela amb humor les contradiccions del sistema educatiu francès. 
Versió riginal en francès subtitulada en català. 
Preu: 3 euros 
Venda: 30 minuts abans a la taquilla o al web www.elprincipal.cat

Cicle Guadí. 
LA LLAMADA. Dijous 22 de febrer a les 20.30h.
Bernarda, una monja nouvinguda, vol salvar el campament amb la seva cançó "Viviremos firmes en la fe". La Germana Milagros, una jove amb dubtes, recorda com li agradava Presuntos Implicados. I la María i la Susana, dues adolescents castigades, tenen un grup que es diu Suma Latina. Però des que Déu se li apareix a la María una nit, tot està canviant. I és que Déu li canta Whitney Houston. 
Direcció: Javier Calvo i Javier Ambrossi
Música: Leiva
Versió original en castellà.
Preu: 4,50 euros / 3 euros Carnet Jove, socis Sala 1, aturats, jubilats i + 65 anys, alumnes de català per adults partcipants en el programa Voluntariat per la Llengua / Club La Vanguardia 2x1
Venda: 30 minuts abans a la taquilla o al web www.elprincipal.cat

Ciclo Gas Natural Fenosa de Cine Itinerante i Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España. 
HANDIA.
 Dissabte 24 de febrer a les 19h.
Pel·lícula basada en fets reals ocorreguts el segle XIX al País Basc. Desprès de lluitar a la Primera Guerra Mundial, Martín torna a casa i descobreix que el seu germà és molt més alt del normal. Convençut que tothom voldrà pagar per veure l'home més gran de la Terra, tots dos s'embarquen en un llarg viatge per Europa en el que l'ambició, els diners i la fama canviaran per sempre el destí de la família. 
Direcció: Jon Garaño i Aitor Arregi
Interprèts: Joseba Usabiaga, Eneko Sagardoy, Ramón Agirre, Iñigo Aranburu, Aia Kruse, Iñigo Azpitarte.
Col·loqui posterior amb Joseba Usabiaga, un dels actors protagonistes de la pel·lícula.
Versió origianal en euskera subtitulada en castellà.
Preu: Gratuït
Les invitacions es podran recollir a la taquilla del Teatre Principal el mateix dia de la projecció a partir de les 18h. No numerat. 
  

Aixequem el teló!

14/02/2018

Acte de presentació de la NOVA PROGRAMACIÓ

08/02/2018

 
Després del Carnaval, es presenta una nova programació "Escena".
 
 
El divendres 16 de febrer a les 20 h al Teatre Principal es farà l'acte de presentació de la nova programació Escena. La programació cultural que oferirà el Teatre Principal, l'Auditori Eduard Toldrà i el Centre d'Art Contemporani La Sala, durant els mesos març - juny del 2018.
 
L'acte estarà presentat per l'actor vilanoví Dafnis Balduz, i amb la col·laboració i participació del grup de teatre L'Escotilló Jove, del Círcol Catòlic, conduit per Edu Roig. El guió i la dramaturgia és de la Susanna Garcia Prieto i la direcció d'Àlex D. Capo.
 
 
Aquesta temporada l'inici de la venda d'abonaments i d'entrades es concentrarà en un únic cap de setmana i en el següent horaris:
  
VENDA D'ABONAMENTS
A partir del dissabte 17 de febrer a les 11 h, s'obrirà la venda per Internet i a la taquilla del Teatre Principal simultàniament. 
 
VENDA D'ENTRADES
A partir del diumenge 18 de febrer a les 11 h, s'obrirà la venda per Internet i a la taquilla del Teatre Principal, simultàniament.
 
L'horari de la taquilla, tan dissabte 17 com diumenge 18, serà d'11 a 14 h i de 17 a 20 h.
 

 
A partir del 17 de febrer, la taquilla del Teatre Principal estarà oberta tots els dissabtes de 17 a 20 h i una hora abans dels espectacles. 
 
 


Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat
Enllaç a http://www.elprincipal.cat

Màscara d'Or 2018

02/02/2018

Màscarà d'Or 2018

El Carnaval ja és aquí! El dimecres 7 de febrer arriba la Màscara d'Or!
El dimecres previ al Dijous Gras té lloc la gala més esbojarrada del Carnaval de Vilanova i la Geltrú, la Màscara d'Or. En aquesta cerimònia s'entreguen les Màscara d'Or - també conegudes com "premis dels vídeos de Carnaval"- uns premis anuals concedits pel públic en reconeixement a la sàtira i a la  creativitat de les entitats vilanovines i els seus intèrprets, 

Durant la gala es projectaran  tots els vídeos que han realitzat les entitats, oferint claus per entendre el seu Arrivo, Coros o Vidalot, i preparant terreny de lluita lliure, mofes i reptes entre les entitats vilanovines. 

Tret d'inici  de la rauxa, la Pastanaga del Rei i del Carnaval!

Les entrades es podran comprar al web del Teatre Principal, el divendres  2 de febrer a partir de les 12h. Només es podran comprar 2 entrades per persona.

Des de l'organització es demana que es respectin les instal·lacions del Teatre i que no s'entri ni menjar ni beure. Enguany la gala serà més curta. S'hauran de deixar les motxilles al vestíbul del Teatre, i qui surti del Teatre durant la gala no podrà tornar a entrar,  

Les votacions d'aquest any seran per mòbil, es necessari descarregar l'aplicació Mentimeter. La votació per mòbil també la podran realitzar els espectadors que des de casa mirin la gala a través de Canal Blau. 

Us hi esperem!
Visca el Carnaval de Vilanova i la Geltrú!


 

 

DIUMENGE 28 A LES 19 H TOLDRÀ A 5 A L'AUDITORI

22/01/2018

El concert Toldrà a 5, que es va haver de suspendre el passat novembre per indisposició d'un dels membres del grup, es realitzarà el diumenge 28 de gener a les 19 h a l'Auditori.

 

Toldrà a 5 és l'estrena de l'adaptació de diverses cançons, per a quartet de corda i veu soprano, del compositor Eduard Toldrà. Els arranjaments d'aquestes cançons han estat elaborats expressament per a l'ocasió pel compositor i cantant Jordi Domènech.

Maria Lluïsa Muntada (soprano i comissària de l'Any Toldrà) en serà la veu i el Cosmos Quartet serà l'encarregat de la corda i, a més a més, d'aquests arranjaments, el quartet ens oferirà altres obres per a quartet de corda de Toldrà.

 

Les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat, el dissabte 27 de gener, de 17 a 20 h a la taquilla del Teatre Principal i el diumenge 28 de gener, des d'1 hora abans del concert a la taquilla de l'Auditori Eduard Toldrà.

 

  

El dijous 25 de gener, es farà la darrera sessió del cicle "Parlem de Música". David Puertas parlarà del concert que es podrà escoltar el dissabte 27 de gener a l'Auditori de Barcelona, a càrrec de l'OBC, sota la direcció de Diego Martín-Etxebarría. Sota el títol "La cinquena de Txaikovski i el 2n de Rakhmpaninov", l'activitat, gratuïta, es farà dijous 25 a les 21 h a l'Auditori. 

 

  

La temporada vinent d'arts escèniques i visuals a la ciutat es presentarà divendres 16 de febrer a les 20 h al Teatre Principal. L'acte de presentació del programa Escena març-juny 2018 estarà dirigit per Àlex D. Capo, amb guió de Susanna García Prieto. Serà un acte presentat per Dafnis Balduz, amb la participació del grup de teatre L'Escotilló Jove, del Círcol Catòlic, dirigit per Edu Roig.

L'endemà, dissabte 17 de febrer, començarà la venda d'abonaments a la taquilla del Teatre Principal i per Internet (d'11 a 14 h i de 17 a 20 h), i diumenge 18 de febrer, en el mateix horari, també es podran comprar entrades i abonaments.

 

 

 


Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/743/5/musica-classica/m-lluisa-muntada-i-cosmos-quartet/Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2018 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS