Teatre Principal

Temporada febrer - juny 2019

Veure tota la programació

Notícies

CICLE GAUDÍ. 7 RAONS PER FUGIR

19/06/2019

7 raons per fugir és una comèdia negra que critica àcidament la nostra societat partint de set històries quotidianes amb personatges portats a l’extrem de les seves circumstàncies.
 
Set històries que barregen horror i comèdia. Set moments d’humor negre tant estranys com pròxims. Set visions surrealistes d’una societat que no progressa, una societat disfuncional: la família, la solidaritat, l’ordre, la propietat, el treball, el progrés i el compromís.

Set històries d’humor negre d’una societat disfuncional.
 
AMB LA PRESÈNCIA DE SERGI LÓPEZ, ACTOR DE LA PEL·LÍCULA.  
 

Dijous 27 de juny a les 20.30h.  

Preu entrada: 4.50€ / 3€ Carnet Jove, socis Sala 1, aturats, jubilats i + 65 anys, alumnes de català per adults participants en el programa Voluntariat per la Llengua / Club La Vanguardia 2x1.

El FIMPT obrirà la 39a edició amb un homenatge al paper de les dones en la música tradicional

10/06/2019

L'espectacle "La música dona" obrirà el divendres, 14 de juny, la 39a edició del FIMPT, el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú. La Cobla Maricel i la formació grallera Clau de Mar estrenaran una producció que homenatja la música tradicional, la cançó i la dansa com a elements indispensables de la vida, i reivindica el paper de la dona en el món de la música tradicional.
 
 
Amb aquest producció el FIMPT reitera l'aposta de convertir el festival en una plataforma per donar a conèixer els músics del país que es dediquen a la música tradicional. L'actuació de Miquel Gil, diumenge 16 de juny a la plaça de la Vila, és també una mostra d'aquesta vocació.

Per altra banda, el certamen vilanoví segueix mantenint també la vessant internacional amb dos caps de cartell amb el caràcter i la potència de l'Amsterdam Klezmer Band, i el xou del cantautor eslovè Magnífico.

La formació holandesa Amsterdam Klezmer Band, divendres a la nit a la plaça del Port, presentarà la seva música eclèctica, mestissa, entre el funk i el balcànic tradicional i l'accelerada música gitana. El seu repertori combina les melodies i cançons tradicionals de klezmer amb influències d'Europa oriental, elements de jazz contemporani, ska, hiphop i música de ball.

Dissabte, també a l'escenari de la plaça del Port, Magnífico presentarà el seu darrer treball, Challatan de Balkan, que combina la música llatina, el reggae, el surf i la música tradicional dels Balcans per crear el seu so únic. El músic eslovè és considerat un tresor nacional al seu país, després de 30 anys de carrera amb grans èxits a la regió dels Balcans.

L'oferta del FIMPT al llarg del 14, 15 i 16 de juny és complementa amb altres activitats musicals destacades, com la cercavila i el concert vermut de dissabte matí, amb l'alumnat de l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat i la formació Punt de Malura, les actuacions prèvies de petit format a la plaça del Port de la FIMPTeca, i el Firasac diumenge la matí, la trobada oberta a tots els músics que sonen el sac de gemecs, el flabiol i el tamborí.

També formen part de la programació del festival els concerts de Clàudia 
Cabero, guanyadora del concurs SONS de la Mediterrània 2018, el grup de l'Empordà La Puça, l'acordionista Guillem Anguera, i Karlos Subijana 
professor de txalaparta, alboka i txirula a l'Academia Municipal de folklore de VitoriaGasteiz.

Tots els concerts del Festival són gratuïts, excepte el concert inaugural, al teatre Principal.
 
Les entrades ja es poden comprar per Internet a www.vilanova.cat/fimpt o a  www.elprincipal.cat. I el mateix divendres des d'una hora abans, a les 19h, a les taquilles del Teatre.


Arxiu adjunt en PDF

Enllaç a http://https://www.vilanova.cat/fimpt/
Enllaç a http://www.elprincipal.cat/1004/8/altres-musiques/cobla-maricel-i-clau-mar

DOCUMENTAL DEL MES. LOS REYES

06/06/2019

“Los Reyes” és l’skatepark més antic de Santiago de Xile. Però els veritables reis d’aquesta història són en Fútbol i la Chola, dos gossos que han convertit en la seva llar aquest espai obert ple de patinets i adolescents rebels.

A la Chola li encanta jugar amb pilotes que va trobant pel parc, les situa a la vora de les piscines on els patinadors fan els seus trucs i les atrapa just abans que caiguin. En Fútbol, el gos més vell, mira a la Chola amb impaciència i lladra per què deixi caure les pilotes. Al mateix moment, però fora de quadre, escoltem les veus dels adolescents parlant de la seva vida i explicant les seves històries, tan aviat còmiques com dramàtiques.

El resultat final és una pel·lícula que retrata un microcosmos ben particular vist des del prisma d’una parella de gossos que s’estimen i que viuen rodejats d’insectes, cotxes, motocicletes i adolescents. Totes aquestes dimensions es relacionen per crear una gran experiència cinematogràfica on, igual que una tarda patinant o prenent el sol al parc, es respira un alè de llibertat en un món estressant.
 
Dimecres 12 de juny a les 20.30h
Preu: 3 euros  

Liceu a la Fresca. Tosca

06/06/2019

Torna l’òpera a l’estiu amb la retransmissió des del Gran Teatre del Liceu de “Tosca" de Puccini.

 

El divendres 28 de juny a les a les 22h a la plaça de les Neus tindrà lloc la retransmissió de l’òpera de Puccini “Tosca" en directe des del Gran Teatre del Liceu. 

 

La retransmissió es podrà veure a través d’una pantalla que s’instal·larà a la plaça de les Neus i  el públic disposarà de cadires per seguir  l’espectacle. Es tracta d’un acte gratuït i obert a tothom. 

La Regidoria de Cultura a través de l’Auditori Eduard Toldrà es va sumar a aquest projecte operístic l'any 2017, que té per objectiu difondre la música i l’òpera al major nombre de ciutadans ampliant així la cultura operística. 

 

Torna el Nanoteatre, teatre de mínims en llocs inesperat

31/05/2019

El 7 i 8 de juny,  nova edició de les càpsules teatrals curtes a càrrec d'actors i actrius professionals, amateurs i estudiants de les arts escèniques de Vilanova i la Geltrú.

ATENCIÓ: OBRIM UNA 4a FUNCIÓ EL DISSABTE 8!!! 

El cap de setmana del 7 i 8 de juny torna el Nanoteatre, una aposta pel teatre de petit format i de producció local. Aquesta experiència, produïda pel Teatre Principal, es va iniciar l'any 2013 i implica cada any els diferents sectors de l'escena vilanovina. Els col·lectius participants creen 4 càpsules de teatre d'una durada de 15 min cadascuna que es representen en diferents espais de la ciutat, tot creant un recorregut. Entre espai i espai actuen personatges molt especials que, mentre indiquen el camí, expliquen històries particulars. Enguany el punt de trobada són les taquilles de l'Auditori Eduard Toldrà, i des d'aquest indret els espectadors iniciaran l'itinerari secret.

 

El Nanoteatre va néixer amb l'objectiu de posar en pràctica cadascuna de les fases de la producció escènica amb creadors i intèrprets locals, des de la fase de la dramatúrgia, l'entrenament actoral, els assajos i fins a la fase final de la representació. Actors professionals, estudiants d'arts escèniques i amateurs han treballat conjuntament durant mig any per oferir petites peces dramàtiques. L'obra s'emmarca en el programa de Suport a la Creació, SINGULART, de projectes de joves professionals de l'escena.

 

La proposta també vol traspassar les fronteres físiques del Teatre Principal per continuar programant en altres espais amb l'objectiu d'arribar a nous públics i fer més properes les creacions escèniques.

 

L'espectacle té una durada de 90 minuts. Les entrades es poden adquirir els dissabtes al Teatre Principal de 17 h a 20 h i una hora abans de l'obra a taquilles de l'Auditori Eduard Toldrà.

 

 Més informació:


Arxiu adjunt en PDF




La Camerata Eduard Toldrà i l'utim concert de la temporada "Escena"

31/05/2019

Aquest diumenge 2 de juny a les 19h a l'Auditori Eduard Toldrà, la Camerata Eduard Toldrà, dirigida per Tomàs Grau, i amb Esther Pinyol com arpista solista, ens interpretarà el concert "Entre França i Amèrica".

 

El repertori escollit ens proposarà passejar pels diferents ambients que han marcat la vida i obra dels compositors escollits, a través de les seves peces. Amb Coplan ens aproparem al cant folklòric dels Shakers de Pensilvània, amb Debussy i Honegger a l'Europa de tombants del segle XX i amb Piazzola a l'Argentina tanguera. 

 

Les entrades es poden comprar per Internet a www.auditoritoldra.cat, el dissabte de 17 a 20h a la taquilla del Teatre Principal o el mateix dia del concert, des d'una hora abans a la taquilla de l'Auditori Eduard Toldrà.

 

 

 


Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/951/5/musica-classica/camerata-eduard-toldra/



Les Serenates de la Geltrú es concentren en un cap de setmana

31/05/2019

Els dies 7 i 8 i 9 de juny, 22a edició dels concerts de música antiga al pati del Castell.

 

Els dies 7, 8 i 9 de juny de 2019, al castell de la Geltrú, tornen les Serenates a la Geltrú. Aquest veterà cicle de música antiga i de petit format es concentra aquest any en un únic cap de setmana.

 

El segon cap de setmana de juny Vox Harmonica, Limnos Quartet i Nikola Tanaskovic presentaran les seves propostes musicals en un ambient inigualable, com és el pati del Castell de la Geltrú.

 

El divendres 7 de juny, a les 22 h, la formació Vox Harmonica, un ensemble vocal per a la interpretació de la música antiga dels segles XVI i XVII, format per Anaïs Oliveras, soprano; Eulàlia Fantova, soprano; Mariona Llobera, soprano; Matthew Thomson, tenor; Antonio Fajardo, baix i Edwin García, tiorba, oferirà Club Monteverdi, un espectacle musical que porta l'obra del geni de Cremona cap a una estètica i temàtica totalment contemporània.

 

El dissabte 8 de juny de 2019, a les 22 h, també al pati del Castell, el quartet de saxos Limnos Quartet interpretarà el concert El so del quartet de saxos. Gemma Torralbo, saxo soprano; Esther Sabaté, saxo alto; Elena León, saxo tenor i Núria Brull, saxo baríton, faran un recorregut a través diferents èpoques, estils, colors i textures per descobrir tot allò que la formació de quartet de saxos pot oferir. Interpretaran des de peces representatives de l'escola tradicional del saxòfon a transcripcions d'obres originals per a altres formacions, passant per un ampli ventall d'obres de compositors actuals.

 

I per tancar l'edició del 2019, el diumenge 9 de juny, a les 12.30 h, també al pati del Castell, Nikola Tanaskovic, acordió, oferirà En contraste. Considerat com un dels joves acordionistes més prometedors de l'escena musical internacional, Tanaskovic crearà un joc entre dues èpoques a priori ben allunyades entre si: obres del segle XVIII s'alternen i dialoguen amb obres d'autoria contemporània. Aquesta proposta convida a prendre consciència de la comunicabilitat de l'art i les desiguals visions de l'ésser humà.

 

Les entrades dels tres concerts es podran adquirir una hora abans de cada actuació al Castell de la Geltrú, a un preu de 10 € per concert, o un abonament de 20 € pels tres concerts.

 

Aquest cicle de música està organitzat per Joventuts Musicals de Vilanova i la Geltrú, Joventuts Musicals de Catalunya i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. I compta amb la col·laboració de l'Escola de Música Freqüències i el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.


Enllaç a http://https://www.facebook.com/Serenates-a-la-Geltr%C3%BA-391633437544669/?epa=SEARCH_BOX

Aquesta setmana TOTS DANSEN i dansa contemporània amb SETS OF SETS

22/05/2019

Recta final del projecte pedagògic que fem amb els alumnes de secundària dels instituts INS Dolors Mallafrè i Ros, IES Manuel de Cabanyes i Institut Baixamar, amb la coreògrafa Constanza Brncic i la formadora Angie Mas.

Els equipaments culturals, l’Auditori Eduard Toldrà i el Teatre Principal, impulsem una línia pedagògica mitjançant dues propostes, el Tots Dansen i el Cantem! destinades als centres d’educació de secundària. Aquests projectes tenen per objectiu la voluntat de vetllar per l’educació musical i l’aproximació a la dansa a través d'aquests projectes on la participació i treball en equip dels joves de secundària és essencial.

Aquest projecte neix al Mercat de les Flors l'any 2011, com a Tot Dansa. Aviat ens hi sumem 9 ciutats de tot Catalunya amb el recolzament de la Xarxa Transversal. El Tots Dansen, alhora, forma part d’un dels eixos principals del Pla d’Impuls de la Dansa, promogut per la Generalitat de Catalunya, del que el Teatre Principal en forma part, amb l’objectiu de reforçar i incrementar el compromís de la dansa amb l’educació, les escoles i la comunitat.

Aquesta és la 6ª edició d’aquest projecte a Vilanova i la Geltrú. Enguany comptem amb més de 200 alumnes del 1r de batxillerat de l’INS Dolors Mallafré, IES Manuel de Cabanyes i l’INS Baix a mar. Es representen 6 funcions, per a públic escolar i per a públic en general. La coreògrafa d’aquesta edició és la Constanza Brnic. Angie Mas, la formadora-ballarina local, se n’ha encarregat de la formació dels alumnes dels tres instituts participants.

Tots dansen és un projecte de pràctica artística a l’aula i està destinat a introduir i apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic més jove. Es presenta com una eina educativa pel professorat, però sobretot s’introdueix com una vivència i experiència positiva, tant personal com col·lectiva. D’altra banda, el procés de creació coreogràfica que es comparteix entre alumnes i professors, amb la supervisió artística del coreògraf i d’11 ballarins i ballarines locals, dona com a resultat final un espectacle de dansa contemporània.

El creixement exponencial del projecte ha fet que enguany ja siguem 9 ciutats de tot Catalunya les que participem en el Tots dansen: Granollers, Figueres, Manresa, Mataró, Olot, St,. Cugat, Reus, Tortosa i Vilanova i la Geltrú.
 
Enguany les funcions per el públic en general del Tots dansen tindrà lloc els dies:
22 i 23 de maig de 2019. IES Manuel de Cabanyes, a les 20h
24 de maig de 2019. INS Baix a Mar i INS Dolors Mallafré, a les 20h

El col·lectiu de joves i professorat viuen una experiència que va més enllà de l’àmbit educatiu, es tracta d’una experiència personal que tramet una sèrie de valors als joves a través de la cultura.

També dins d'aquest Pla d'Impuls de la Dansa, la companyia Guy Nader i Maria Campos ens oferirà l'espectacle SET OF SETS, el diumenge 26 de maig a les 19h, al Teatre Principal. Enmig de la seva gira europea fan parada al Principal per oferir-nos la seva última producció.

Per tant, setmana de dansa al Principal! Fem dansa, fem cultura! 
 
 
 





Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2019 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS