Teatre Principal

Temporada setembre 2018 - gener 2019

Veure tota la programació

Notícies

LES OBRES DE LES TEMPORADES NOMINADES ALS PREMIS BUTACA

23/10/2018

El proper 26 de novembre es duran a terme, a Barcelona, els XXIV premis Butaca, de teatre de Catalunya.

Aquests guardons van néixer el 1995 amb l’objectiu que fossin els espectadors els que escollissin els premis, desvinculant-los de qualsevol empresa o organització de l’àmbit teatral.
Enguany, els nominats als Butaca que han format part de la nostra temporada anterior són Bodas de sangre, Clàudia i El metge de Lampedusa. Mentre que les obres nominades d’aquesta temporada al Principal són:

- Els nens desagraïts, la podreu veure aquest dissabte 27 d’octubre a les 20:30h
- Mala Broma, la podreu veure el divendres 9 de novembre a les 20:30h
- Les noies de Mossbank Road, la podreu veure el divendres 14 de desembre a les 20:30h 

Si voleu participar en les votacions del Premis, només cal que accediu al seu web www.premisbutaca.cat.

Molta sort a tots els nominats!!

ELS NENS DESAGRAÏTS I EL MAGNIFICAT DE J.S. BACH SÓN LES PROPOSTES PER AQUEST CAP DE SETMANA

23/10/2018

Aquest cap de setmana els equipaments escènics ofereixen dues propostes: una al Teatre Principal i una segona a l'Auditori Eduard Toldrà.

 

El dissabte 27 d'octubre a les 20:30 h al Teatre Principal, la Companyia Arcàdia presentarà l'espectacle "Els nens desagraïts". Un text escrit i dirigit per Llàtzer Garcia i interpretat per Teresa Vallicrosa, Muguet Franc, Guillem Motos i Ramón Pujol. 

 

Amb aquesta història basada en fets reals, l'autor del text, Llàtzer Garcia, tanca la seva trilogia sobre la família. 

 

L'espectacle està nominat als Premis Butaca, i parla dels fets succeits a Sant Gregori, un poble de Girona, durant els anys vuitanta. 

A Sant Gregori, un poble de Girona, hi vivia una comunitat de famílies que van decidir deixar les seves respectives feines i abandonar els seus cercles d’amistats per unir-se en comunitat. Una comunitat catòlica, amb unes normes molt més rígides que les que promou l’església. Una comunitat que renunciava al Món i als seus grans atractius per viure en la més estricta pobresa, enmig del camp. Cada família vivia en una caravana en un prat encerclat per una tanca. Més enllà del prat, hi havia un bosc, i després del bosc, la ciutat de Girona.

La fundadora d’aquesta comunitat era una dona que es feia anomenar Mare i s’auto proclamava Missatgera de Déu. En un dels missatges que rebia se li va transmetre que ells eren els escollits per convertir-se en els habitants del Nou Poble de Déu quan el Món desaparegués, aniquilat per la ira celestial. Però aquesta distinció només es faria efectiva si els escollits eren mereixedors d’aquest títol. Les normes es van tornar més rigoroses fins arribar a l’extrem de dissoldre les pròpies famílies per constituir-ne una de sola amb la Mare com a punt d’unió.

A la comunitat hi van créixer nens que van haver de renunciar al Món abans d’haver-lo conegut. No podien relacionar-se amb ningú que no fos de la família i ni tan sols podien anar a l’escola. Amb els anys, els nens van créixer i van abandonar la comunitat religiosa, amb tot el que això comporta: les amenaces dels integrants de la comunitat, el sentiment de culpa i la difícil adaptació al món.

 

Després de la representació hi haurà una Escola de l'espectador", una trobada amb els actors de l'espectacle, que ens permetrà comèixer més de prop el projecte i el procés de creació. 

 

 

El diumenge 28 d'octubre a les 19 h a l'Auditori Eduard Toldrà, el Mestre Xavier Puig dirigirà a la Camerata Eduard Toldrà i l'Ensemble Vocal Canticel, liderat per Assumpta Mateu. La formació musical i el cor ens oferirà un repertori bachià d'alt nivell, amb obres com el "Concert de Brandenburg", la "Cantata num. 3 de l'Oratori de Nadal" i el "Magnificat". 

Aquestes obres són difícils de trobar programades fóra de les grans capitals i dels circuits professionals del món coral i concertístic, però aquest cap de setmana a  Vilanova i la Geltrú en podrem gaudir.

 

Les entrades es poden comprar per Internet a www.elprincipal.cat i www.auditoritoldra.cat, el dissabte de 17 a 20 h a les taquilles del Teatre Principal i des d'una hora abans de cada espectacle a l'equicament corresponent.

 

 

El divendres 26 d'octubre al Centre d'Art Contemporani La Sala s'inaugurarà l'exposició "L'art de trascendir el temps. Josep Maria Mir", una exposició comissariada per Raúl Ramos i David D'Eboli, directors del Blanc Festival, i que forma part de la programació d'activitats Blanc Orígens. 

 

Retrospectiva del treball de Josep Maria Mir, uns dels gran noms del panorama nacional en el disseny de marques. 

L’exposició fa un recorregut pel treball com a dissenyador de Josep Maria Mir . Veurem com l’atemporalitat de la seva obra no és tan evident com en la dels seus contemporanis de cada època, des dels seus inicis en la dècada dels seixanta fins a l’actualitat. Projectes sense edat, que després de més de 40 anys segueixen funcionant al marge de les tendències de cada època.

 

 

La setmana que ve:

- Dimarts 30 de novembre, a les 20:30 h - CINECLUB SALA 1: COLD WAR 

 


Enllaç a http://www.elprincipal.cat/837/1/teatre/els-nens-desagraits
Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/882/5/musica-classica/camerata-eduard-toldra-i-ensemble-vocal-canticelBENVINGUTS A LA SETMANA APROPA!

22/10/2018

Aquesta setmana, del 22 al 28 d’octubre, se celebra la 4ª edició de la Setmana Apropa, una campanya de comunicació que serveix per donar visibilitat al programa i complementar-lo amb activitats especials als equipaments que hi participen. 
 
 
Apropa Cultura és una iniciativa de lleure cultural inclusiu per a les entitats socials. El programa neix l’any 2006 amb la voluntat de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat i fomentar l’accés a la cultura i a l’oci inclusiu. Hi ha moltes persones que, per les seves circumstàncies personals o de salut, troben dificultats per anar a veure una obra de teatre, un concert o una exposició. Doncs amb el programa Apropa cultura i la implicació dels equipaments culturals això és possible. Amb el programa Apropa Cultura s'ha teixit una xarxa de programadors culturals, institucions i mecenes que treballen perquè la cultura sigui accessible a tothom, i  eliminar aquestes barreres culturals invisibles.
  
 
Els equipaments culturals de Vilanova i la Geltrú (Teatre Principal, Auditori Eduard Toldrà i Centre d'Art Contemporani La Sala) volem trencar aquesta barrera, i és gràcies al programa Apropa Cultura que, temporada rere temporada, diferents entitats i col·lectius socials de la nostra ciutat i comarca (Persones amb discapacitat intel·lectual, persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental, persones amb discapacitat física en situació d'exclusió social, gent gran (residències, centres de dia, programes de combatre l'aïllament, programes d'inclusió social), persones en situació de privació de llibertat, persones migrades (programes d'acollida i d'inclusió social), Infància i adolescència (CRAES i centres oberts), persones amb addicció, persones en situació de sense llar ), poden viure l'experiència única d'assisitir als diferents espectacles en viu, que oeferix la programació "Escena" 
 
 
 


Arxiu adjunt en PDF
Els concerts "Doble sessió" i "Cordes grillades" ompliran aquesta setmana l'Auditori!

15/10/2018

La programació cultural "Escena" continua aquesta setmana amb dues propostes musicals a l'Auditori Eduard Toldrà.

 

La primera proposta serà el dissabte 20 d'octubre a les 20:30 h sota el títol "Doble sessió". Aquesta doble sessió aniran a càrrec dels grups PARESEDWARD ESTLIN, que ens presentaran en directe, els seus nous treballs Ja no ho volem tot i Colours Come ang Go, respectivament.

 

Els vilanovins Pares presenten el seu segon disc titulat Ja no ho volem tot(autoeditat, 2018). El videoclip del seu single “Sou uns fills de la gran P.U.T.A.” és una crítica fe-rotge a la gestió que la Unió Europea està realitzant en la denominada "crisi dels refu-giats”. Pares està format per ex-membres dels grups Suïte Momo, Los Rotos i The Bon-go Experiènce, i liderats per David Espinola, compositor multinstrumentista i conegut per haver acompanyat al cantautor satíric Pere Tàpias en la darrera part de la seva carre-ra. Amb el seu segon disc, Pares consolida un projecte de composició molt personal. Delicats i crus al mateix temps, Pares continua progressant amb una formació que es va completar amb la incorporació del guitarrista i cantant Marc Grau.

 

D’altra banda Edward Estlin és un grup independent de música folk creat a principis de 2015. El grup va néixer amb la idea de posar música a les poesies del poeta americà Ed-ward Estlin Cummings, el qual dóna nom a la banda. Aquesta unió entre poesia i música és intensa i passional, i amb ella el grup ja ha recorregut més de 50 escenaris, destacant la gira europea realitzada l’estiu de 2015. Després de la publicació de 3 EP i d’haver guan-yat el premi “Intro” del 2016, venen a presentar a l’Auditori Eduard Toldrà el seu primer àlbum titulat Colours Come and Go.

 
 
El diumenge 21 d'octubre a les 18 h, el reconegut quartet de corda BROSSA QUARTET ens oferirà l'espectacle Cordes Grillades, un concert per a tota la família (a partir de 2 anys). 
 
En aquest concert, la música es transforma en una explosió de colors que serveix per explicar una història que va d'insectes, ocells, d'amor... i de música! Un espectacle que combina la narració, la música i la il·lustració en directe, i que està carregat de moments màgics en què no hi falten les sorpreses ni la fantasia.
 
La música és original i la història és l'adaptació d'un relat d'Eric Carle El grill silenciós.  
 
 
I la setmana que ve... 
 
- Dimarts 23 d'octubre (20:30 h) - Cineclub Sala 1: TULLY
- Dissabte 27 d'octubre (20:30 h) - Escena: ELS NENS DESAGRAITS de Llàtzer Garcia 
- Diumenge 28 d'octubre (19h) - Escena: CAMERATA EDUARD TOLDRA I L'ENSEMBLE VOCAL CANTICEL "El magnificat de J.S.Bach"
 
 


Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/880/6/musica-moderna/edward-estlin-i-pares
Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/879/7/musica-familiar/brossa-quartet-de-corda

CICLE GAUDÍ. FORMENTERA LADY

11/10/2018

En Samuel (José Sacristán) va arribar a la Formentera hippie dels 70 i s’hi va quedar a viure, guanyant-se la vida tocant el banjo en un bar. 

Un dia rep la visita de la seva filla Anna (Nora Navas) i del seu nét Marc (Sandro Ballesteros). Sense feina des de fa temps, ha acceptat una oferta a França que l’obliga a anar-se’n sola. Després del rebuig inicial, el vell hippie decideix fer-se càrrec del seu nét, i emprèn un viatge que el farà transitar per les ombres del seu paradís.

Un viatge crepuscular que serà, alhora, esperançador i iniciàtic.

Dijous 18 d'octubre a les 20.30h. 
Preu entrada:  4.50€ / 3€ Carnet Jove, socis Sala 1, aturats, jubilats i + 65 anys, alumnes de català per adults participants en el programa Voluntariat per la Llengua / Club La Vanguardia 2x1.
Venda entrades; 30 minuts abans a la taquilla o al web www.elprincipal.cat
Versió: Original en català 
 
 
 
 La vida és ritme! Gaudeix amb la BIGHAND, la big band de percussió corporal!

08/10/2018


 
Aquest cap de setmana la programació ESCENA ofereix un espectacle molt especial, un espectacle ple de ritme!
 
La SSM BigHand és una big band de percussió corporal. Una proposta musical que només fa ús de la veu i del mateix cos en totes les composicions originals dels seus espectacles.
 

La SSM BigHand fusiona tota la part rítmica de la percussió amb els moviments de la dansa, unes coreografies que connecten la persona amb el grup en una sintonia única. És una experiència nova, diferent i sorprenent. Després de la bona rebuda del seu anterior espectacle Udembaye, sota la direcció de Santi Serratossa, la big hand formada per Ana Alvarado, Alba Serratosa, Anna Miralpeix, Anna Vega, Cesc Vilarrubias, Clara Noguer, Enric Bastardas, Enric Canada, Esther Comas, Glim Bosc, Helena Patricio, José M. Bernal, Raül Bonet, Laia Feliu, Marc Sibila, Mariona Castells, Marta Canellas, Adrià Grifoll, Natàlia Miró, Neus Plana, Noemi Arribas, Anna Busanya, Salut Domènech, Siona Domènech, Toni Lara i Xevi Farré; aquesta temporada ens presenten el nou espectacle anomenat Sako, un nou pas en la interpretació artística i escenificació de la percussió corporal i la veu.
 
El concert serà diumenge 14 d'octubre a les 19 h a l'Auditori Eduard Toldrà; prèviament al concert, el dissabte 13 d'octubre a les 11:30 h el mateix Santi Serratossa oferirà un taller de percussió corporal. 
 
 
 
I la setmana que ve...
 
- Dimarts 16 d'octubre (20:30 h) - Cineclub Sala 1: ISLA DE PERROS
- Dijous 18 d'octubre (20:30 h) - Cicle Gaudí: FORMENTERA LADY
- Dissabte 20 d'octubre (20:30 h) - Escena: PARES & EDWARS ESTLIN " Doble sessió"
- Diuemnge 21 d'octubre (18 h) - Escena: BROSSA QUARTET DE CORDA " Cordes Grillades" Enllaç a http://www.santiserratosa.com/ssm-bighand
Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/886/8/altres-musiques/ssm-bighandEL DOCUMENTAL DEL MES. EUGENIO

05/10/2018

Eugenio omplia els escenaris amb la seva presència i el seu particular sentit de l’humor. Sempre impassible, vestit de negre, amagat rere unes grans ulleres fosques i el fum d’una eterna cigarreta, ha deixat una empremta molt important a diverses generacions que encara avui riuen i expliquen els seus acudits. A partir dels anys vuitanta, i fins a mitjans dels noranta, va estar present a totes les llars del país a través de la televisió i va fer gires per tot Espanya i part d’Amèrica Llatina. Però l’èxit professional amagava el que passava lluny dels focus, en la intimitat.
Un retrat de l’Eugenio més desconegut.
 
Presentació del documental a càrrec dels seus directors, els vilanovins Xavier Baig i Òscar Moreno.
 
Dimecres 10 d'octubre a les 20.30h. 

Aquesta setmana a l'Auditori...

03/10/2018

Aquesta setmana comencem amb aquesta nova temporada que hem preparat amb molta il·lusió i que esperem que us agradi.

 

Dijous 4 d'octubre a les 21 h hi ha la primera sessió del cicle Parlem de Música D'on venim i cap on anem: Associació Musical Eduard Toldrà, a càrrec de Jaume Aguiló. En aquesta sessió, l'Associació Musical Eduard Toldrà, vol comentar quina ha estat l'evolució del panorama musical de la ciutat des dels anys vuitanta fins l'actualitat i intentar esbrinar cap a on es va a partir de la nova realitat del moment. 

Aquestes sessions es fan al mateix Auditori Eduard Toldrà i són gratuïtes.

 

Diumenge 7 d'octubre a les 19 h, la jove pianista Laura Farré Rozada, ens presentarà en directe el seu primer dis The french reverie, el seu homenatge al repertori pianístic francès dels segles XX i XXI. 

La vilanovina Laura Farré Rozada és MATEMÀTICA, llicenciada per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), PIANISTA especialitzada i premiada en música contemporània i, si unim aquestes dues formacions, INVESTIGADORA. Com a investigadora ha escrit assajos sobre música i matemàtiques i el repertori pianístic del segle XX. 

Recentment, ha estat seleccionada per participar en el programa NEXT del Royal Birmingham Conservatoire. Aquesta residència artística d'un any ofereix als músics emergents la possibilitat d'aprendre directament de l'experiència i coneixement dels intèrprets del Birmingham Contemporary Music Group (BCMG), fundat pel director d'orquestra Sir Simon Rattle i un dels ensembles més prestigiosos del món.

La Laura acaba de publicar el seu primer àlbum en solitari "The French Reverie", finançat per 208 patrons de 28 països diferents. I el proper diumenge 7 d'octubre el presentarà a l'Auditori Eduard Toldrà, per compartir-lo amb tots vosaltres. 

 

El concert s'emmarca en el programa de SUPORT A LA CREACIÓ, SINGULART, projectes de joves professionals de l'escena.

 

I el repertori que oferirà és el següent:

 

OLIVIER MESSIAEN (1908-1992)

- Prelude n.8 "Un reflet dans le vent" (1929) (França) 

 

PHILIPPE MANOURY (1952)

- Toccata pour piano (1998) (França) 

 

OFER BEN-AMOTS (1955) 

- Akëda (2000) (Israel/Estats Units) 

 

HENRI DUTILLEUX (1916-2013) 

- Sonate pour piano (1946-1948)  (França) 

I. Allegro con moto 

II. Lied 

III. Choral et Variations  

 

JOEL JÄRVENTAUSTA (1995) 

- La vehemència del despertar (2016)  (Finlàndia)

 

THIERRY ESCAICH (1965)  

- Jeux de doubles (2001) (França)

 

VLADIMIR DJAMBAZOV (1954) 

- 33:8 (1981/2016) (Bulgària)

 

Les entrades tenen un preu de 10€ anticipada i 12€ a taquilla i es poden comprar a travès d'Internet a www.auditoritoldra.cat, el dissabte de 17 a 20h a les taquilles del Teatre Principal i el dia del concert, des d'una hora abans del concert a les taquilles del mateix Auditori. 

 

 

 

 


Enllaç a http://https://www.laurafarrerozada.com/
Enllaç a http://www.auditoritoldra.cat/884/5/musica-classica/laura-farre-rozada/Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza:

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Teatre Principal

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2018 Teatre Principal
Rambla Principal, 4 - 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)  Espanya -   CIF P0830800I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS